Gebze Olimpik Yüzme Havuzuna Kavuşuyor

Güncelleme Tarihi:

Gebze Olimpik Yüzme Havuzuna Kavuşuyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2015 14:24

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Gebze’ye ve yüzme sporuna yeni ve başarılı sporcular kazandıracak Olimpik Yüzme Havuzu’nu tamamladı. Uluslar arası müsabakalara da ev sahipliği yapabilecek tesisin açılışı 20 Ekim Salı günü saat 14.00’te il protokolünün katılımıyla gerçekleştirilecek.
Büyükşehir Belediyesi, spora ve sporcuya verdiği önem doğrultusunda Kocaeli’ye dev tesisler kazandırmaya devam ediyor. Bu kapsamda Gebze Stadyumu’nun yanındaki atıl alanı değerlendiren Büyükşehir, kente ve aynı zamanda ülkeye tam donanımlı modern bir tesis kazandırdı. 11 bin 850 metrekaresi kapalı olmak üzere toplam 13 bin 288 metrekare alan üzerine inşa edilen Gebze Olimpik Yüzme Havuzu, 20 Ekim Salı günü saat 14.00’te törenle vatandaşların hizmetine sunulacak.
Bodrum, zemin ve birinci kattan oluşan dev tesisin içinde bir adet 2 metre derinliğinde 25x50 ölçülerinde olimpik, 1.60 metre derinliğinde 16x25 ölçülerinde yarı olimpik ve 4,5x11 ebadında bir de çocuk havuzu bulunuyor. Tesisin yüzme havuzları bölümünde 750 seyirci kapasiteli tribün yer alıyor.
Tesiste bir sporcu için gerekli tüm imkanlar titizlikle düşünüldü. Soyunma odaları, sauna, masaj, fitness center, teknik merkezler ve ısınma salonu gibi bölümlerin yer aldığı olimpik yüzme havuzunun birinci katında danışma, bilet satışı, büfe, ofis, seyirci fuayesi, kafeterya ve mutfak yer alıyor. Tesisin havuz ve tribün çatısı çelik çatı olup, üzeri kenetli sistem trapezoidal kaplama şeklinde düzenlendi. Dış cephe kaplaması ise alüminyum kompoze panel olarak yapıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!