Görme engelliler goalball turnuvasında karşılaştı

Güncelleme Tarihi:

Görme engelliler goalball turnuvasında karşılaştı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 22, 2022 16:54

Görme engelliler goalball turnuvasında karşılaştı

Haberin Devamı

Erol POLAT/DARICA (Kocaeli), (DHA) – KOCAELİ Darıca Belediyesi’nin Türkiye Beyazay Derneği’yle birlikte organize ettiği görme engellilere yönelik goalball turnuvasını Türkiye Beyazay Derneği kazandı. 

Beyaz Baston Haftası nedeniyle Darıca Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen Goalball Turnuvası’nda Darıca Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi, Türkiye Beyazay Derneği, Kocaeli Fatih Sultan Mehmet Görme Engelliler Spor Kulübü ve Gölcük Görme Engelliler Spor Kulübü mücadele etti. Bağlarbaşı Ortaokulu Spor Salonunda düzenlenen turnuvada üçer kişilik sporcularla mücadele edildi. Türkiye Beyazay Derneği ile Gölcük Görme Engelliler Spor Kulübü finalde karşı karşıya geldi. Final maçını kazanan Türkiye Beyazay Derneği takımı turnuvanın birincisi olurken, 3 bin TL ile ödüllendirildi. Turnuvanın tamamlanmasının ardından gözlerini bant takan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Yaşar Çakmak ve Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık maç yaptı.

‘GÖRMENİN NE KADAR DEĞERLİ OLDUĞUNU ANLADIK’
Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık yaptığı açıklamada, "Biz de anı yaşadık. Görmenin ne kadar değerli olduğunu anladık. Gözlerimizi kapattık ve topun içerisindeki sesin ne kadar titreşimle hangi mesafeden geldiğini hesaplayabilmenin ne kadar zor olduğunu keşfettik oyun esnasında. Salondaki sessizliğin ne kadar değerli ve kıymetli olduğunu öğrenmiş olduk" dedi.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!