Darıca Hayvanat Bahçesi'nde yeni doğan sıpa ilgi odağı oldu

Güncelleme Tarihi:

Darıca Hayvanat Bahçesinde yeni doğan sıpa ilgi odağı oldu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 20, 2016 11:04

Darıca Hayvanat Bahçesi'nde yeni doğan sıpa ilgi odağı oldu

Haberin Devamı

Mesut IŞIK- Büşra KAYA / DARICA(Kocaeli), (DHA) - KOCAELİ’nin Darıca İlçesi'nde bulunan Darıca Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkında dünyaya gelen yavrular ilgi odağı olurken, en en büyük ilgiyi ise 10 gün önce doğan sıpa görüyor.  Ziyaretçiler cep telefonlarıyla selfi çektikleri sıpaya elleriyle yiyecek verip besliyor.
Türkiye'nin en büyük özel hayvanat ve botanik bahçesi olan, içerisinde 200 türde yaklaşık 2 binin üzerinde hayvanın barındırıldığı Darıca Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi'nde yeni doğan yavrulara ziyaretçiler yoğun ilgi gösteriyor. Ziyaretçiler, ebra, lama, keçi, eşek, lemur yavrularını elleriyle besleyerek birlikte selfi çekiyor.
Hayvanat bahçesinde yeni doğumların olduğunu söyleyen Darıca Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı Eğitim Müdürü Gökmen Aydın şunları söyledi:
"Baharın gelmesiyle beraber hayvanat bahçemizdeki özellikle memeli canlılar yavru  yapmaya başladı. Bu yavrulardan en çok ilgi görenler sıpalar. Çünkü çocuklar özellikle bildiği ve tanıdığı hayvanlara ilgi gösteriyor. O nedenle eşek herkes tarafından biliniyor. Ayrıca sevimli bir hayvan. Geçtiğimiz günlerde bir dişi yavrumuz oldu, yaklaşık 10 günlük. Ona bir isim vermedik. Sosyal medya üzerinden bir anket yaparak ismini de belirleyeceğiz. Şu anda yoğun bir ilgi var."
'NÜFUS PATLAMASI YAŞIYORUZ'
Hayvanat bahçesinde yeni doğan hayvanlar arasında en çok ilgiyi sıpanın gördüğünü söyleyen Aydın konuşmasını söyle sürdürdü:
"Hayvanat bahçesi dediğimizde aklımıza aslanlar, kaplanlar, filler, zürafalar geliyor. Ama bizde en çok ilgiyi 10 günlük sıpamız görüyor. Anneye de ilgi var. Gelen ziyaretçiler hem küçük sıpayı hem de diğer eşekleri besleme fırsatı da buluyor. Tabi bahar aylarında bir çok canlımızdan yavru var. Her canlının küçüğü daha çok sevimli. Biz de bu bahar ayını nüfusumuzu çoğaltarak devam ediyoruz. Bir nüfus patlaması yaşıyoruz açıkçası."
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!