Kırşehir’deki anasınıfı öğrencilerinden anlamlı proje

Güncelleme Tarihi:

Kırşehir’deki anasınıfı öğrencilerinden anlamlı proje
Oluşturulma Tarihi: Aralık 20, 2018 10:14

Kırşehir’deki anasınıfı öğrencilerinden anlamlı proje

Haberin Devamı

Salih GÜNER, KIRŞEHİR (DHA)-“Ekmeğimi Yemenli Kardeşlerimle Paylaşıyorum Kampanyası”na, ekmek israfının önüne geçilmesini amaçlayan ve bir eTwinning projesi olan ‘Sepetimde Ekmek Var’ projeleri ile destek veren, aynı zamanda “İsraf Azalıyor, Kırşehir Kazanıyor” sloganıyla projelerini yürüten Dr. Meral Kılıçözlü Anaokulu idarecileri, öğretmenleri ve öğrencileri, Vali İbrahim Akın’ı ziyaret ettiler.

İl Milli Eğitim Müdür Vekili Şevket Karadeniz, Okul Müdürü Selçuk Kaygısız, Müdür Yardımcısı ve Proje Koordinatörü Ferda Çanta, öğretmenler, veliler ve öğrencilerin de katıldığı ziyaret esnasında konuşan Vali İbrahim Akın, öğrencilerin küçük yaşta yardım kampanyasına dâhil olmalarının çocuklardaki yardımlaşma duygusunun gelişmesine önemli katkı sağlayacağını söyledi.

Haberin Devamı

Millet olarak israf yapmamaya ne kadar dikkat etsek de ekmekte yapılan israfın bir türlü durdurulamadığını belirten Vali İbrahim Akın, “Yemen’de yaşanan iç karışıklıklar nedeniyle büyük çoğunluğunu çocukların oluşturduğu binlerce Yemenli açlıkla karşı karşıya kalmıştır. Bu kapsamda anasınıfı öğrencilerinin destek verdiği ‘Ekmeğimi Yemenli Kardeşlerimle Paylaşıyorum Kampanyası’ Yemen’deki çocuklarımızın ihtiyaçlarını bir nebze olsun gidermesi açısından son derece önemlidir. Kampanya boyunca ailelerimiz ekmeklerini ihtiyaçları kadar alacak, çocuklarımız da ihtiyaç fazlası ekmek parasını kumbaraya atacak ve biriken parayı da Yemen’deki kardeşlerine göndereceklerdir. Bu vesileyle, sizlerin ekmek israfına yönelik yaptığı bu tür projeler, ekmek israfının azaltılmasında önemli rol oynayacaktır. Ekmek israfının önüne geçilmesi için yürütülen çalışmalar, özellikle çocuklarımıza bu bilincin aşılanması açısından çok önemli ve anlamlıdır. Ekmek israfının önüne geçilmesi maksadıyla başlatılan bu tür kampanyalar, ihtiyacımız kadar ekmek alınması ya da bayatlayan ekmeği nasıl değerlendirmemiz gerektiğine de dikkat çekiyor. Bu projede asıl amaç, öğrencilerimizin yardımlaşma bilincini kazanmasını sağlayarak okulda veya günlük hayatlarında, onlarda bu konuya dair farkındalık oluşturmaktır. İnanıyorum ki bu proje ile öğrencilerimizde tasarruf bilinci gelişecek, gereksiz harcamanın önüne geçilecek ve toplumumuz israf konusunda daha duyarlı hale gelecektir. Böylesine anlamlı bir kampanyanın başlamasında emeği geçenleri kutluyorum.” dedi.

Haberin Devamı

Anasınıfı öğrencilerinin Vali Akın’a ekmek israfı ile ilgili çeşitli sorular sorarak röportaj yaptıkları ziyaret, Vali Akın’ın öğrencilerle yakından ilgilenerek sohbet etmesi ile sona erdi. 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!