5. Tarım Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı, yoğun bir katılımla açıldı.

Güncelleme Tarihi:

5. Tarım Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı, yoğun bir katılımla açıldı.
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2018 17:26

5. Tarım Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı, yoğun bir katılımla açıldı.

Haberin Devamı

Salih GÜNER, KIRŞEHİR (DHA)-Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde düzenlenen 5. Tarım Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı, yoğun bir katılımla açıldı.

19-20-21 Eylül tarihleri arasında Belediye’ye ait Sebze Pazar Yeri’nde açık bulunacak Kırşehir Tarım ve Hayvancılık Fuarı Kırşehir Valiliği, Kırşehir Belediyesi, Kırşehir Tarım İl Müdürlüğü, Kırşehir Ticaret Borsası, KOSGEB, Kırşehir Ziraat Odası, Kırşehir Damızlık Sığır Üreticileri Birliği, Kırşehir Damızlık Koyun Keçi Üreticileri Birliği, Kaman Köyleri Ceviz Üreticileri Derneği’nin desteği ile açıldı.

Bugün saat 11.00’de Sebze Pazar Yeri’nde kurulan fuarın açılış törenine Vali İbrahim Akın, Milletvekilleri Mustafa Kendirli ve Metin İlhan, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Emniyet Müdürü İsmail Hakkı Akyüz, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Selahattin Ekicioğlu başta olmak üzere kalabalık bir davetli topluluğu katıldı.

Fuarın açılışında bir konuşma yapan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Selahattin Ekicioğlu, aylardır Tarım ve Hayvancılık Fuarı için hazırlık yaptıklarını 19-21 Eylül tarihleri arasında pazaryerinde gerçekleştirilecek 5. Tarım ve Hayvancılık Teknolojileri Fuarı’na tüm Kırşehir halkını davet etti.Kırşehir Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nın Kırşehir’i Tarım ve Hayvancılığın üssü haline getireceğine inandığını da belirten Ekicioğlu, 19-23 Eylül tarihleri arasında ayrıca yöresel ürün üreticilerinin de stant açtığını ifade etti.            Ardından Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci bir konuşma yaptı.  Konuşmasında istişareye önem verdiklerini, Ticaret ve Sanayi Odası’nın yapmak istediği fuarla ilgili her türlü desteği verdiklerini belirten Bahçeci, ardından 10 yıllık görev süresi içinde yaptıkları bazı çalışmalar hakkında bilgiler verdi. 

Milletvekili Mustafa Kendirli ise, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Selahattin Ekicioğlu’nu kutlayarak “Yıllarca hiç kimsenin cesaret edemediği bu işe kalkıştı ekibiyle birlikte ve gerçekten çok başarılı oldu. Biraz evvel bahsetti nüfus oranına bakıldığında bizim Anadolu’da fuar noktasında cirolarına bakıldığında 6’ıncı, 7’inci sıralarda olmamız lazım iken Konya’dan sonra ikinci ciroyu yapan fuar haline geldik. Tabi bu da şehrimizin tarım gelirlerinin tarım faaliyetlerinin ne kadar üstte ve bir önergesi. Tabi biz Ak Parti iktidarı olarak 16 yıldır tarım ve hayvancılıkta çok ciddi desteklemeler yaptık. Biz 2018 yılında mazot gübre desteği, hayvancılık desteği, kırsal kalma desteğimiz, genç girişimci desteğimiz, çatak desteği adı altında toplam 100 milyon liralık destek ödemesi yaptık ve inşallah 2019 yılında da bu desteklerimiz artarak değerli hemşerilerim devam edecek. Bugün ülkemiz ekonomik anlamda ciddi bir mücadelenin içinde. Bu sıkıntının nereden geldiğini bütün Türk Milleti biliyor. Biz kararlılıkla birliğimizle, beraberliğimizle inşallah bu sıkıntılı süreci de hep beraber atlatacağız. Tabi ticareti uzun yıllardır yapan abilerimiz, esnaf kardeşlerimiz 2002 öncesi Türkiye’yi çok iyi hatırlarlar. Bu ülke bunların çok daha ağırlarını maalesef yaşadı. Daha zor şartlarda daha sıkıntılı krizleri hap beraber aştık, atlattık. İnşallah milletin ferasetiyle birliğimizle beraberliğimizle bu sıkıntıları da en kısa sürede aşacağız. Ben tekrar emeği geçen bu fuarda hazırlanmasında, oluşumunda emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Ticaret yapan kardeşlerimize bereketli ticaretler bol satışlar niyaz ediyorum temenni ediyorum” diye konuştu.

Vali İbrahim Akın ise fuarın açılışına destek olanlara ve katılımcılara teşekkür ederek şunları söyledi:

“Bu fuarın bu yıl 5’incisini düzenliyoruz. Asırlar boyunca Anadolu bereketli toprakları ve uygun iklim koşulları sebebiyle tarım ve hayvancılık faaliyetlerinin en fazla yapıldığı yerlerden birisi olmuştur. Günümüzde de ülkemiz bu jeopolitik avantajını kullanarak dünya ekonomindeki konumunu korumaktadır. Ülkemiz ihracatının büyük bir kısmını tarım ve hayvancılık ürünleri oluşturmakta. Ancak son zamanlarda küresel ısınma, toprağın yanlış kullanımı, don ve dolu afeti gibi doğal afetleri yüzünden üretimde yeterli verim alınamamakta, çiftçilerimiz zaman zaman zarara uğramaktadır. Devletimiz üreticilerimizin maddi kayba uğramaması için desteklemelerini sürdürmektedir. Bu kapsamda ilimizde 2017 yılında verilen destek miktarı 119 milyon lirayı bulmuştur. Ayrıca bu yıl genç çiftçi projesi kapsamında 4 milyon lira hibe desteği verilmiş olup Konya Ovası Projesi kapsamında da proje desteklerimiz devam etmektedir. Her alanda olduğu gibi tarım ve hayvancılık alanında da üretimi arttırabilmek, toprağı, suyu, doğru ve bilinçli kullanabilmek için ileri teknolojiyi kullanmak bir zarurettir. İnanıyorum ki 4 mevsim bir ara da yaşandığı ürün çeşitliliğinin bol olduğu ülkemizde modern tarım tekniklerinin yaygınlaşmasıyla üretim daha da artacaktır. Düzenlenen bu fuar tarım makinelerinde yapılan son gelişmeleri görmemiz açısından önemli olduğu kadar da makine üreticileriyle çiftçiyi buluşturması açısından da son derece kıymetlidir. Amacımız ülkemizi tarım ve hayvancılık alanında kendine yetebilen yetiştirdiği kaliteli ürünlerle dünya ile rekabet edebilen bir ülke haline getirmektir. Bu düşüncelerle fuarın hazırlanmasında emeği geçen kurumlarımıza fuarımıza iştirak eden firmalarımıza ve çiftçilerimize teşekkür ediyor. Fuarımızın ülkemiz ve ilimiz için hayırlara vesile olmasını temenni ediyor tekrar hepinizi saygıyla selamlıyorum.”

Ardından Vali İbrahim Akın, Milletvekilleri Mustafa Kendirli ve Metin İlhan, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Ticaret ve Sanayi Odası Bakanı Selahattin Ekicioğlu ve beraberindekiler fuarın açılışını yaparak, fuar alanını gezdi, bilgiler aldı. Vali Akın, bir traktöre de bindi.

19-20-21 Eylül  tarihleri arasında Kapalı Sebze Pazarı Yeri’nde 5.’si düzenlenen Tarım, Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı’nda bu yıl ilk kez fuar çerçevesinde Kırşehir Damızlık Sığır Üreticileri Birliği tarafından Buzağı Yarışması, Kırşehir Damızlık Koyun ve Keçi Üreticileri Birliği tarafından da Koç Yarışması  düzenlenecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!