Kırşehir’deki sağlıkçılar, sağlık için yürüdü

Güncelleme Tarihi:

Kırşehir’deki sağlıkçılar, sağlık için yürüdü
Oluşturulma Tarihi: Eylül 08, 2018 13:43

Kırşehir’deki sağlıkçılar, sağlık için yürüdü

Haberin Devamı

Salih GÜNER, KIRŞEHİR (DHA)- KIRŞEHİR Sağlık Müdürlüğü “Halk Sağlığı Haftası” etkinlikleri çerçevesinde sağlık yürüyüşü düzenledi.

Kırşehir Valiliği önünde başlayan ve cacabey Meydanı’nda yapılan yürüyüşe Vali Yardımcısı Bünyamin Yıldız, İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Suat Türkoğlu, Kamu Hastaneleri Başkan Yardımcısı Serdar Duru, Sağlık Hizmetleri Başkan Yardımcısı Cuma Köysüren, İl Ambülans Servisi Başhekimi Dr. Ayça Ünveren, AEÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Figen Tuncay, kurum idarecileriz ve personelleri katıldı. Sağlıklı yaşamın anlatıldığı pankartlarda açan sağlıkçılar, Cacabey Meydanında açılan stantlarda yürüyüşün ardından açıklama yaptı. İl Müdürü Suat Türkoğlu, ülkemizde her yıl 3-9 Eylül tarihlerinin “Halk Sağlığı Haftası” olarak kutlanmakta olduğunu söyledi. Bu hafta ile amaçlananın halkın sağlığını korumak olduğunu ifade eden İl Sağlık Müdürü Türkoğlu, şunları söyledi:

“Ülkemizde her yıl 3-9 Eylül tarihleri ‘Halk Sağlığı Haftası’ olarak kutlanmaktadır. Bu haftanın amacı; halk sağlığının ve koruyucu sağlık hizmetlerinin önemini vurgulamak ve yürütülen çalışmaları daha görünür kılmaktır.  23 aile sağlığı merkezinde 81 aile hekimliği birimi ile aile hekimi ve aile sağlığı elemanlarımız, daha bebeklik ve çocukluk çağında aşılama faaliyetleri ile başlayan koruyucu sağlık hizmetlerini bir ömür boyu sürdürmektedir. Bebek ve çocuklarımıza yönelik Yenidoğan İşitme Tarama Programı, Yenidoğan Görme Taraması Programı, Gelişimsel Kalça Displazisi Tarama Programı ile sağlık hizmetleri itinayla sürdürülmekte ve yakından izlenmektedir" diye konuştu.

Vali Yardımcısı Bünyamin Yıldız ise, “Ülkemizde her yıl 3-9 Eylül tarihleri ‘Halk Sağlığı Haftası’ olarak kutlanmaktadır. Dünya Sağlık Örgütü sağlığı, yalnızca hastalık veya sakatlığın olmaması durumu değil, fiziksel, sosyal ve ruhsal refah durumu olarak tanımlar. Uygulanan sağlık politikalarında ki ana hedefimiz sağlıklı bireylerden oluşan sağlıklı bir topluma ulaşmaktır. Halk sağlığının gelişmesi bireylerin kendi sağlığının farkında olması hizmetleri talep etmesi ve olumlu yönde davranış değişikliği geliştirmesi ile oluşacaktır. Halk sağlığı çevre sağlık koşullarını düzelterek, bireylere sağlık bilgisi vererek, bulaşıcı hastalıkları önleyerek, hastalıkların erken tanı ve koruyucu tedavisini sağlayacak sağlık örgütleri kurarak, toplumsal çalışmaları her bireyin sağlığını sürdürecek bir yaşam düzeyini sağlayacak biçimde geliştirerek hastalıklardan korunmayı, yaşamın uzatılmasını, beden ve ruh sağlığıyla çalışma gücünün arttırılmasını sağlayan bir bilim ve sanattır” şeklinde konuştu.

FOTOLU

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!