Kırşehir'de iş yerlerinin kaldırım işgalleri

Güncelleme Tarihi:

Kırşehirde iş yerlerinin kaldırım işgalleri
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2015 16:18

Haberin Devamı

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Belediyesi, iş yerlerinin neden olduğu kaldırım işgallerinin önüne geçmek için çeşitli kararlar aldı.

Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, makamında düzenlediği basın toplantısında, şehirde kaldırım işgallerine yönelik son dönemde çeşitli sorunlar yaşandığını belirterek, "Bu sorunları ortadan kaldırmak için bir süredir ilgili taraflarla çalışma yürütüyoruz. Bu çalışma sonucunda birtakım kararlar aldık" dedi.

Bahçeci, kaldırımların, meyve ve sebze satmak için konulan tezgahlar ya da çeşitli şekillerde işgale uğradığını, bu durumun hem vatandaş için sorun yarattığını hem de görüntü kirliliğine neden olduğunu vurguladı.

Kaldırım işgalleri nedeniyle aynı zamanda haksız rekabetin de ortaya çıktığına dikkati çeken Bahçeci, "Bu nedenle belediye olarak, Kent Konseyi, Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası, Kırşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Kırşehir Bakkallar Odası ile Seyyar ve Sabit Odaları Birlik Başkanlığı yetkilileri ve diğer ilgililerle bir araya gelerek 12 Ocak Pazartesi gününden itibaren uygulanmak üzeri bir takım kararlar aldık" diye konuştu.

Haberin Devamı

Bahçeci, alınan kararları şöyle sıraladı:

"İş yeri önünde, binanın ortak kullanım alanı olsa dahi yaş sebze ve meyve satışı yapılamayacak. Boş meyve ve sebze kasaları ve paletlerin bulundurulması, konulması yasaktır. Belediyenin izin verdiği sınırlar içinde, ortak kullanım alanlarında market ürünlerinin teşhiri ve satışı serbest olup kaldırımlarda yasaktır. Hiçbir şekilde kaldırım işgali yapılmayacaktır. İş yerlerinin mal getirme ve indirme saatleri kışın 20.00-09.00, yazın ise 22.00-09.00 saatleri arasında yapılacaktır. Gün içinde mal indirme işlemi yapılmayacaktır. Hiçbir şekilde sabit ve seyyar tezgah kaldırım üzerine konmayacaktır. Manavlar belediyenin belirlediği sınırlar içinde teşhir yapabilecekler."

Açık alanda, araçlarda, kaldırım üzerinde ve yollarda her türlü satış yapmanın yasak olduğuna işaret eden Bahçeci, "Kahvehane ve çay ocakları önüne masa ve sandalye çıkarılması kesinlikle yasaktır. Kaldırım üzerinde reklam tabelası, tanıtım standı ve her türlü materyal konulması yasaktır. İş yeri önünde görüntü kirliliğine neden olabilecek genel ahlaka ve adaba aykırı materyallerin konulması yasaktır" dedi.

Haberin Devamı

Bahçeci, esnaftan belirlenen kurallara uymalarını isteyerek, denetimlerin Zabıta Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirileceğini belirtti.

Başkan Bahçeci, şehir içi trafiğin düzenlenmesi amacıyla çalışmaların devam ettiğini, bir süre sonra bu konuda da önemli kararlar alıp uygulamaya geçireceklerini kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!