Kırşehir'de, 'Kaman Ceviz, Kültür ve Sanat Festivali' başladı

Güncelleme Tarihi:

Kırşehirde, Kaman Ceviz, Kültür ve Sanat Festivali başladı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 06, 2019 15:27

Kırşehir'de, 'Kaman Ceviz, Kültür ve Sanat Festivali' başladı

Haberin Devamı

Abdurrahman DULKADİR/KIRŞEHİR, (DHA)- KIRŞEHİR'in Kaman ilçe belediyesi tarafından bu yıl 28'inci düzenlenen, 'Kaman Ceviz, Kültür ve Sanat Festivali' başladı.
Kaman Cumhuriyet Meydanı'nda başlayan törene; Kırşehir Valisi İbrahim Akın, Yozgat Valisi Kadir Çakır, Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, AK Parti Ankara Milletvekili Hacı Turan, Kırşehir Milletvekili Mustafa Kendirli, Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Kaman Kaymakamı Şükrü Özcan, üreticiler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Program Kaman Belediyesi mehter takımı ve davul zurna eşliğinde belediye binası önüne kadar kortej yürüyüşü ile başladı. 
'EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM'
Kaman cevizinin yüksek verim alanına sahip olduğunu belirten Kırşehir Valisi İbrahim Akın, "Kaman sadece ceviz alanında değil seracılık ve tarım alanında da çok önemli aşamaya geldi. Yine Kaman, Kalehöyük kazıları, müzesi, Hirfanlı kampı gibi turizm değerleriyle ilimiz açısından çok önemli bir ilçemizdir. Kaman cevizinin dünyaca ünlü bir marka olmasıyla birlikte daha fazla üretim yapılmasını ümit ediyoruz. İlçenin tanıtılmasına katkı sağlayan bu festivalde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.
'FESTİVALLER BİZİ BİZ YAPAN DEĞERLERİMİZDİR'
Turizmin canlanması için gerekli çalışmalar yapıldığını belirten Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu,  şunları söyledi: "Cevizin anavatanı olarak ülkemize ve dünyaya duyuran yapılan kazılarla da ortaya çıkaran, kale tarihi,yeşilliği ve kendine has kültürel eşsiz dokusu ve ulusal ve uluslararası arenada her zaman bizleri gururlandırmıştır. Yıllar önce Japon kardeşlerimiz tarafından başlatılan arkeolojik kazılara baktığımızda binlerce yıl önce Anadolu insanının toprağına bağlılığını ortaya koyduğunu net bir şekilde görüyoruz. Festivaller bizi biz yapan değerlerimizin ve kültürümüzün tanıtılması açısından çok önemli işler görmektedir."

Festival kapsamında düzenlenen yarışmalar sonucunda, Özcan Kulaksız'a, 'yılın en iyi ceviz bahçesi', Ünsal Baş'a "yılın en iyi cevizi' ve Derya Özdemiş'e 'yılın cevizli baklava ustası" ödülü verildi. Vali Akın ve beraberindeki protokol üyeleri, törenin ardından, festival alanında stant açan üretici ve esnafı ziyaret ederek, mahsuller hakkında bilgi aldı.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!