

'Ahşap oymacılığı' kursuna kadınlardan yoğun ilgi
Abdurrahman DULKADİR/KIRŞEHİR, (DHA) - KIRŞEHİR'de 'ahşap oymacılığı' kursunda kursiyerler, geleneksel ahşap oyma sanatını öğrenerek, birbirinden güzel eserler ortaya çıkarıyor.
Neşet Ertaş Kültür ve Sanat Merkezi’nde açılan kursa kadın kursiyerler ilgi gösterdi. 15 kursiyer, unutulmaya yüz tutmuş ahşap dokuma tezgahlarında çalışıyor. Geleneksel ahşap oyma sanatını öğrenen kadınlar sehpa, saat, masa, çeyizlik gibi eserler üretiyor. Kursiyerler yaptıkları eserlerin bazılarını yakınlarına hediye ederken, bazılarını da evde ihtiyaçları için kullanıyor. Sınıf öğretmeni olarak görev yapan Nimet Aydoğan, boş vakitlerinde ahşap oymacılığı kursuna katıldığını belirtti. İhtiyacı olan ürünleri yaptığını kaydeden Aydoğan, "Boş zamanlarımda buraya gelip evimin ihtiyaçlarını karşılıyorum. Burada ahşaptan bir şeyler tasarlayıp keserek onları şekillendirdikten sonra boyayarak güzel şeyler üretiyoruz. Vaktimiz eğlenceli ve verimli geçiyor" dedi.
FOTOĞRAFLI
Kırşehir haberleri Hürriyet yerel haberler sayfasında. Haber ajanslarının Kırşehir ilinden 'Ahşap oymacılığı' kursuna kadınlardan yoğun ilgi hakkında ilettiği tüm haberler hurriyet.com.tr farkı ile sizlere ulaştırılıyor. Bu haber ilk olarak 30 Ocak 2020 tarihinde saat 12 36’de yayınlandı. Son dakika gelişmesi oldukça 'Ahşap oymacılığı' kursuna kadınlardan yoğun ilgi haberi güncellenecektir.