TRAKYA Genel Sekreterİ Şahin: Trakya’da ekim ayı toplam ihracatı 100 milyon doları geçti

Güncelleme Tarihi:

TRAKYA Genel Sekreterİ Şahin: Trakya’da ekim ayı toplam ihracatı 100 milyon doları geçti
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2018 10:56

TRAKYA Genel Sekreterİ Şahin: Trakya’da ekim ayı toplam ihracatı 100 milyon doları geçti

Haberin Devamı

Vahit İŞBAŞARAN/LÜLEBURGAZ(Kırklareli)-TRAKYA Kalkınma Ajansı  Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Trakya Bölgesi Ekim ayı ekonomi verileri hakkında açıklamalarda bulundu.

Trakya’da ekim ayında toplam ihracatın 100 milyon doları geçtiğini belirten Genel Sekreter Şahin, şunları söyledi: “Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından yayınlanan Ekim ihracat rakamlarına baktığımızda Tekirdağ Ekim ayında 88,3 milyon dolar ihracat gerçekleştirerek Bölge illeri arasında en yüksek ihracatı yapan il olmuştur. 2018 yılı ile 2017 yılı Ekim dönemi karşılaştırıldığında, Tekirdağ’ın ihracatı bir önceki yılın aynı dönemine göre yaklaşık 135 milyon dolar artmıştır. Aynı dönemde Kırklareli ili ihracatında ise bir önceki yıla göre 7,7 milyon dolarlık artış meydana gelmiştir. Edirne 2018 yılı Eylül ayında 4,2 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirmiş, bir önceki yılın Ocak-Ekim dönemine göre ihracatında 10,7 milyon dolarlık bir artış olmuştur. Üç ilimizin Ekim ayında yaptığı toplam ihracat 100 milyon doları geçmiştir”

Kırklareli’nin  ekim ayında en çok ihracatı Angola’ya gerçekleştirdiğini bilirten Genel Sekreter  Şahin, "Bölge illerimizin ihracat yaptığı ülkelere baktığımızda ise 2018 Ekim ayı itibariyle Edirne ilinin en çok ihracat yaptığı ülkenin Bulgaristan olduğunu görüyoruz. Bulgaristan’ı, Arnavutluk, Bosna Hersek, Yunanistan ve Kosova takip etmiştir. Kırklareli ilinin 2018 yılı Ağustos ayı itibariyle en çok ihracat yaptığı ülke ise Angola olmuştur. Angola’yı Malezya, Nijerya, Almanya ve Polonya takip etmiştir. Tekirdağ’ın 2018 Ekim ayında en çok ihracat gerçekleştirdiği ülke ise Almanya olmuştur.  Tekirdağ’ın en çok ihracat gerçekleştirdiği ülkelerin profiline bakıldığında bu ülkelerin Avrupa ülkeleri olduğu dikkat çekmektedir” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!