Tarımın pilotlarına 'drone' eğitimi verildi

Güncelleme Tarihi:

Tarımın pilotlarına drone eğitimi verildi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 27, 2020 14:05

Tarımın pilotlarına 'drone' eğitimi verildi

Haberin Devamı

Vahit İŞBAŞARAN/KIRKLARELİ(DHA)-KIRKLARELİ’nin Lüleburgaz ilçesi  Tarım ve Orman İlçe  Müdürlüğü’nün hazırlamış olduğu ve TRAKYAKA tarafından 2019 yılı Teknik Destek Faaliyetleri kapsamında katkı sağladığı drone pilotları eğitimi verildi. Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Tarım Toplantı Salonu’nda düzenlenen İHA-1 Eğitiminde 20 müdürlük personeline drone pilotluğu hakkında teorik ve pratik eğitimler verildi.
Lüleburgaz İlçe Tarım Müdürlüğü’nün hazırladığı proje kapsamında Atatürk Toprak, Su ve Tarımsal Meteoroloji Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü’nde Tarım ve Orman Müdürlüğü personeline toplam 36 saatlik İHA –1 pilotluk Lisans Eğitimi verildi. 36 saatlik eğitimini tamamlayan personel, teknoloji ile tarımsal üretimi birleştirerek hassas tarım uygulamalarında dronelardan faydalanacak.
İzmir, Manisa, Aydın, Bursa gibi tarımsal üretimin yoğun olduğu bölgelerde kullanılan insansız hava araçları, Lüleburgaz’da da ürün ekiliş kontrollerinde, üzümde rekolte tahmininde, mera ıslah çalışmalarında, yasadışı balık avcılığı denetiminde, doğal afetler ve diğer zararların tespitinde ve su kaynaklarının doğru kullanımı alanında kullanılabilecek. Ağırlığı 4 ila 25 kilogram arasında olan insansız hava araçları, hem enerjiden zamana kadar pek çok alanda tasarruf sağlanmasına da imkan tanıyacak. Lüleburgaz’da 43 bin dekar sulu, 760 bin dekar susuz ekili alan ve 53 bin dekar mera alanı olduğu düşünüldüğünde insansız hava araçlarının müdürlüğün tarımsal faaliyetlerine büyük katkısı olacağı tahmin ediliyor.
Eğitimlere Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürü Funda Eylem Özel  ,İl Müdür Yardımcısı Ulaş Ay, KTV Şube Müdürü Hasan Doğan ve Çayır Mera ve Yem Bitkileri Şube Müdürü Gökalp Muzikacı katılarak similasyon eğitimine katılarak test uçuşu yaptılar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!