Marina Karlov'un kardeş şehir çağrısına Kırklareli'nden yanıt

Güncelleme Tarihi:

Marina Karlovun kardeş şehir çağrısına Kırklarelinden yanıt
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 05, 2017 14:19

Marina Karlov'un kardeş şehir çağrısına Kırklareli'nden yanıt

Haberin Devamı

Vahit İŞBAŞARAN/KIRKLARELİ(DHA)- ANKARA'da geçen yılın Aralık ayında suikast sonucu öldürülen Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un eşi Marina Karlova'nın eşinin doğduğu Klintsi ile Türkiye'den bir kentin 'kardeş şehir' olması çağrısına Kırklareli Belediyesi karşılık verdi.

Suikast sonucu öldürülen Andrey Karlov'un eşi Marina Karlova, eşinin ölümünden 2 hafta önce son arzusunun gerçekleştirilmesi için Türk makamlarına çağrıda bulunmuş ve doğduğu Klintsi ile Türkiye'den bir kentin kardeş şehir olması istemişti. Bu çağrının ardından Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, konuyu belediye meclisi gündeme getirdi.

Kırklareli Belediyesi’nin Temmuz ayı meclis toplantısında konuşan Kesimoğlu, "Klintsi Belediyesi ile kardeş şehir olmamızın olumlu olacağını düşünüyorum. Bayan Karlova, suikast sonrası bir açıklama yaparak öldürülen eşi Karlov’un Türk dostu olduğunu ve Karlov’un doğduğu Klintsi kentinin Türkiye’den bir kent ile kardeş şehir olmasını çok istediğini ifade etmişti. Biz de bu çağrıyı karşılıksız bırakmak istemedik. Bu konuda girişimleri başlatacağız" dedi. Kesimoğlu’nun konuşmasının ardından 'kardeş şehir' maddesi oybirliği ile kabul edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!