TEMA, köyde 468 fidan dikti

Güncelleme Tarihi:

TEMA, köyde 468 fidan dikti
Oluşturulma Tarihi: Şubat 19, 2020 13:14

TEMA, köyde 468 fidan dikti

Haberin Devamı


 

Vahit İŞBAŞARAN/LÜLEBURGAZ(Kırklareli),(DHA)-KIRKLARELİ'nin Lüleburgaz ilçesinde TEMA Vakfı, Alacaoğlu köyü Muhtarlığı işbirliği ile fidan dikim etkinliği düzenlendi.
 
Etkinlik kapsamında bugüne kadar atıl durumda olan alanlar çeşitli türde fidan dikilmek sureti ile yeşillendirildi. Yeşillendirilen alanların bir bölümü önümüzdeki yıllarda tüm köy halkının yararlanacağı park haline dönüştürülecek. Fidan çukurları muhtarlıkça temin edilen toprak burgusu ile açıldı.  Açılan çukurlara halkın yoğun katılımı ile 15 atkestanesi, 30 ıhlamur, 10 top akasya, 3 ladin, 10 sedir, 15 çınar, 10 akçaağaç, 250 ceviz ve 125 servi olmak üzere toplam 468 adet fidan dikildi. Dikilen fidanlara, su tankeri ile can suyu verildi.

TEMA Vakfı Lüleburgaz sorumlusu Vicdan Aladağ, "Etkinliğin düzenlenmesinde yoğun emeği geçen başta köy muhtarı Ünal Çetin olmak üzere azalardan Cengiz Altıntaş'a,  Fikri Güçer'e TEMA gönüllüsü Resul Çokan'a, fidan dikiminde emeklerini esirgemeyen köy halkına en içten teşekkürlerimi sunarım" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!