Lüleburgazlı öğrencilerin tasarladığı oyun, 'En İyi Proje' ödülü aldı

Güncelleme Tarihi:

Lüleburgazlı öğrencilerin tasarladığı oyun, En İyi Proje ödülü aldı
Oluşturulma Tarihi: Mart 04, 2021 13:24

Lüleburgazlı öğrencilerin tasarladığı oyun, 'En İyi Proje' ödülü aldı

Haberin Devamı

Vahit İŞBAŞARAN / LÜLEBURGAZ (Kırklareli), (DHA)- KIRKLARELİ'nin Lüleburgaz ilçesinde Ticaret ve Sanayi Odası Bilim ve Sanat Merkezi'nde eğitim gören öğrencilerin tasarladığı 'Minik Dünya Gazabı' adlı dijital oyun, Habitat Derneği ile özel bir bankanın ortaklığında gerçekleştirilen yarışmada 11 - 14 yaş kategorosinde 'En İyi Proje' ödülüne layık görüldü.

Habitat Derneği ve özel bir banka ortaklığında gerçekleştirilen 'Minik Eller Kod Yazıyor' projesi kapsamında düzenlenen Scratch Cup 2021 yarışmasına ‘Dünyanın Sorunlarına Çözüm Bul’ temasıyla katılan Lüleburgaz TSO BİLSEM öğrencileri Kerem Sevinç ve Alperen Başaran, tasarladıkları "Minik Dünya Gazabı" adlı dijital oyunla ‘En İyi Proje’ ödülü aldı. Sevgin Serbest mentörlüğünde tasarladıkları oyunla 674 proje arasından ilk 5'e girerek 2 Mart 2021 tarihinde Webex üzerinden yapılan  finallere katılmaya hak kazanan öğrenciler, jüri değerlendirmesi sonucunda ödülün sahibi oldu.

MİNİK DÜNYA GAZABI

Öğrencilerin tasarladığı tek kişilik oyun, yön ve boşluk tuşlarıyla oynanabiliyor. Dünyayı seven herkesin hedef grup olduğu oyunda her bölümde kendine has dikkat edilmesi gereken yerler bulunuyor. İlk bölümünde dünyadaki koronavirüsü aşı ile yenmeye çalışan oyuncuların, ikinci bölümde dünyayı daha yaşanabilir bir hale getirmek için çöpleri yere düşürmeden çöp kovasıyla yakalaması gerekiyor. Üçüncü bölümde ise suyun gereksiz kullanımın önüne geçerek bir dahaki kuşaklara temiz su kaynağı bırakmak amacıyla su damlacıklarının yere düşürülmeden yakalanması gerekiyor.

SCRATCH CUP YARIŞMA AMACI NEDİR?

2021 yılında "Dünya Sorunlarına Çözüm Bul" teması ile yapılan Scratch Cup, Dünya üzerindeki yaşamı var olduğundan beri tehdit eden iklim değişikliğine karşı alınabilecek önlemler ve bulunabilecek çözümler için çocukların yaratıcılıklarını ve hayal güçlerini kullanarak çözümler üretmesini hedefliyor.

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!