Lüleburgaz’da vatandaşı 440 bin lira dolandıran 2 şüpheli yakalandı

Güncelleme Tarihi:

Lüleburgaz’da  vatandaşı 440 bin lira dolandıran 2 şüpheli yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 22, 2022 13:23

Lüleburgaz’da vatandaşı 440 bin lira dolandıran 2 şüpheli yakalandı

Haberin Devamı

Vahit İŞBAŞARAN/LÜLEBURGAZ(Kırklareli)(DHA)-KIRKLARELİ’nin Lüleburgaz ilçesinde telefonda kendilerini polis olarak  tanıtarak M.S. isimli  vatandaşı  440 bin lira dolandırdığı iddiasıyla aranan 2 şüpheli yakalandı. Şüphelilerden C.B., işlemlerin ardından adli kontrol şartıyla serbest kalırken diğer şüpheli İ.H.A.,tutuklanıp cezaevine kondu.  

Lüleburgaz’da yaşayan M.S.’yi telefonla arayarak kendisini polis olarak tanıtan şüpheliler İ.H.A. ve C.E., bir FETÖ soruşturması yürütüldüğünü bahane ederek M.S.’den evde bulunan parayı banka hesabına yatırmasını istedi.Paniğe kapılan M.S., evinde bulunan 90 bin TL’yi kendisine verilen banka hesabına gönderdi M.S.’yi yeniden arayan sahte polisler,  evde bulunan ziynet eşyalarını da evin kapısına gelecek kişiye teslim etmesini istedi.Kapıya gelerek kendisini polis olarak tanıtan kişiye de 350 bin TL değerinde ziynet eşyasını veren M.S. daha sonra dolandırıldığını anlayarak şikayetçi oldu. M.S.’nin verdiği bilgiler doğrultusunda harekete geçen Lüleburgaz İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri şüphelilerin peşine düştü.

Asayiş Büro Amirliği ekipleri, M.S.’nin parayı gönderdiği hesabın sahibinin C.E. olduğunu ve İstanbul Çekmeköy’de bulunduğunu, ziynet eşyalarını alan şüphelinin de Yalova’da bulunan İ.H.A. olduğunu tespit etti. Ekipler 2 şüphelinin adreslerini belirleyerek yaptıkları baskınlarda, C.E.'yi, Çekmeköy’de gözaltına alınırken, İ.H.A. da Altınova İlçesi Çavuşciftliği köyünde kaldığı otelde yakaladı.Lüleburgaz İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne getirilen şüpheliler işlemlerinin ardından adliye sevk edildi. Lüleburgaz Adliyesi'nde hakim karşısına çıkan C.E. sorgusunun ardından adli kontrol şartıyla serbest kalırken, İ.H.A. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!