'Lüleburgaz Bisiklete Biniyor' projesinde sona gelindi

Güncelleme Tarihi:

Lüleburgaz Bisiklete Biniyor projesinde sona gelindi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 12, 2020 18:19

'Lüleburgaz Bisiklete Biniyor' projesinde sona gelindi

Haberin Devamı


Uğurcan KARAOĞLU/LÜLEBURGAZ (Kırklareli), (DHA)-KIRKLARELİ'nin Lüleburgaz İlçesi Belediyesi tarafından 'Lüleburgaz Bisiklete Biniyor' projesi kapsamında sona gelindi.

'Lüleburgaz Bisiklete Biniyor' projesii kapsamında bisiklet dernek ve grupları, sivil toplum örgütü, odalar,  kamu kurumu temsilcileri ve yerel aktörlerin katılımıyla 2018 ve 2019 yıllarını kapsayan ve bu iki yıl içerisinde 4 kez gerçekleştirilen çalıştayların kapanış toplantısı 
gerçekleştirildi. Toplantıda yenilikçi ve yaratıcı bir şehir olma yolundaki Lüleburgaz için Bisiklet Master Planı sunuldu. Lüleburgaz Belediyesi, Hollanda Yaratıcı Endüstriler Fonu Nl Open Call Türkiye 2018-1 çağrı programı kapsamında, Ankara’dan Novusens, Hollanda’dan Artengiineering ve Sustainable Solution ekibi ile , ‘Lüleburgaz İçin Bisiklet’ temalı çalışmalarla Temmuz 2018’de Lüleburgaz Bisiklete Biniyor projesine başlamıştı. 

‘Lüleburgaz Bisiklete Biniyor-Daha İyi Bir Şehir İçin Bisiklet’ projesinde kapsayıcı bir Bisiklet Master Planı'nı tasarlamaya yönelik bir yol haritası, kentsel gelişimin çeşitli yönlerini iyileştirmek için bisikletin tüm potansiyelinin nasıl ortaya çıkarılacağı ortaya kondu. 
Proje, örnek bir rehber kitabı olmayı hedefleyen 'Katılımcı Bisiklet Mastır Planı' üretmeyi hedefledi. Lüleburgaz’ın bisiklet planı hazırlanarak proje kapsamında kentsel gelişimin iyileştirilmesine yönelik tüm unsurlar değerlendirip, bisiklet kullanımının maksimum potansiyeline ulaştırılmasına dair çalışmalar gerçekleştirildi. Proje aynı zamanda, daha sürdürülebilir, sağlıklı, katılımcı ve demokratik bir kentsel gelişim amacıyla bir katalizör görevi gördü.

Uzmanlar tarafından kitap haline getirilen bu plan, belirli bir şehir için bisiklet master planını içeriyor. Yetkililer, "Sadece trafik mühendisliğine bir yaklaşım değil, aynı zamanda bisiklet ve kentsel yaşamı iyileştirmek için donanım, yazılım ve orgware yönlerini ele alan bütünsel bir vizyonu ortaya koymaktadır" dedi.
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!