Kıbrıs Gazisi'nin 44 yıllık şeref madalyası özlemi bitti

Güncelleme Tarihi:

Kıbrıs Gazisinin 44 yıllık şeref madalyası özlemi bitti
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2018 12:23

Kıbrıs Gazisi'nin 44 yıllık şeref madalyası özlemi bitti

Haberin Devamı

Vahit İŞBAŞARAN/LÜLEBURGAZ(Kırklareli),(DHA)-KIRKLARELİ’nin Lüleburgaz ilçesinde Kıbrıs Gazisi Tellat Özbey, 44 yıldır bekledikleri şeref madalyalarının Kıbrıs Girne Kolordu Komutanlığı tarafından kendilerine verildiğini belirtti.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) Girne şehrinde bulunan Kolordu Komutanlığı’nda düzenlenen törenle Kıbrıs Harekâtında 44 sene önce Gazi olanlara şeref madalyaları düzenlenen törenle verildi. Lüleburgaz ve Kırklareli’nden de birçok Gazi’nin katıldığı törende KKTC Kolordu Komutanı Tümgeneral Yılmaz Yıldırım tarafından Gazilere 44 yıldır bekledikleri şeref madalyaları verildi.

Kıbrıs Harekatında Gazi olan ve Lüleburgaz’da yaşayan Tellat Özbey, şeref madalyalarına kavuştuklarını belirterek, “KKTC’nin Girne şehrinde düzenlenen törenle Tümgeneral Yılmaz Yıldırım tarafından 44 yıldır beklediğimiz Şeref Madalyamıza sonunda kavuştuk. Komutanımıza bizlere Şeref Madalyalarımızı tören ile verdiği için teşekkür ediyorum. Ayrıca törenin düzenlenmesinde büyük katkıları olan Çerkezköy Muharip Gaziler Derneği Başkanı Hasan Hüseyin Yarlıgan’a çok teşekkür ederiz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!