KTSO Başkanı Ilık: Dereköy Sınır Kapısı, yabancıların gözünde güzel bir intiba oluşturacak

Güncelleme Tarihi:

KTSO Başkanı Ilık: Dereköy Sınır Kapısı, yabancıların gözünde güzel bir intiba oluşturacak
Oluşturulma Tarihi: Haziran 29, 2020 17:02

KTSO Başkanı Ilık: Dereköy Sınır Kapısı, yabancıların gözünde güzel bir intiba oluşturacak

Haberin Devamı

Vahit İŞBAŞARAN / KIRKLARELİ, (DHA)- KIRKLARELİ Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Soner Ilık, modernizasyon çalışmaları devam eden Dereköy Sınır Kapısı'nda incelemelerde bulundu.  Ilık, "Ülkemizin Avrupa’ya açılan kapısı olan Dereköy Gümrük Kapımız, çalışmalar bitiminde ülkemizdeki diğer gümrük kapıları gibi modern mimarisi, yeni yüzü ve kaliteli hizmetiyle yabancıların gözünde güzel bir intiba oluşturacak" dedi.

KTSO Başkanı Ilık, Bulgaristan'a açılan Dereköy Sınır Kapısı'nda devam eden modernizasyon çalışmalarını inceledi. Trakya Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürü Yaşar Yaman Ocak, Gümrük ve Turizm İşletmeleri (GTİ) Kapıkule İşletme Müdürü Ertuğrul Irkıçatal ve Dereköy Gümrük Müdürü Kemal Emiroğlu'nun ev sahipliğini üstlendiği ziyarette Ilık, çalışmaları gerçekleştiren firma yetkililerinden bilgi aldı.

 Ilık, yıllardır Kırklareli'nin ihtiyacı olan modern bir tesisi kente kazandıracak olmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Ilık, "Yaptığımız taleplerimizi dikkate alarak ilimizin ihtiyacı olan bu önemli yatırımın ilimize kazandırılmasında büyük emek ve destekleri olan Türkiye Odalar ve Borsalar birliği (TOBB) Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu’na teşekkür ediyoruz. Ülkemizde modernize edilmemiş çok az sayıda sınır kapısı kalmıştı, bunlardan biri de Dereköy Gümrük Kapı'mızdı. Ülkemizi ziyaret eden turistleri karşılama noktamızın bu eski görünümünden kurtulması ve hizmet kalitesinin gelişecek olması ilimiz ve ülkemizin imajı için çok önemli. Modernizasyon Projesi için sadece odamıza kayıtlı olan firmaların katılımı ile ihale yapılarak çalışmalara başlandı. Bizde inşaat sürecini yakından takip ediyoruz. Ülkemizin Avrupa’ya açılan kapısı olan Dereköy Gümrük Kapımız ülkemizdeki diğer Gümrük Kapıları gibi modern mimarisi, yeni yüzü ve kaliteli hizmetiyle yabancıların gözünde güzel bir intiba oluşturacak. Yüklenici firma en hızlı şekilde tamamlamak için çalışıyor. Kapımızda yeni yüzü ile hizmet vermek için sona geliniyor” dedi.

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!