Kırklareli'nin geleneksel ürünleri kayıt altına alınıyor

Güncelleme Tarihi:

Kırklarelinin geleneksel ürünleri kayıt altına alınıyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 07, 2020 14:30

Kırklareli'nin geleneksel ürünleri kayıt altına alınıyor

Haberin Devamı

Vahit İŞBAŞARAN/LÜLEBURGAZ(Kırklareli), (DHA)-KIRKLARELİ'de, yöredeki halkın kültürel kimliğinin bir parçası olarak nesiller boyunca aktarılan bitkisel, hayvansal, bakteriyel ve fungal kaynaklardan sağlanan beslenme, sağlık, endüstriyel ürünler ile tarım-hayvancılık faaliyetlerine yönelik geleneksel ürünler hakkında bilgiler derleniyor.

Kırklareli  Doğa Koruma ve Milli Parlar Müdürlüğü ekipleri, ilde 2019-2020 yıllarında gerçekleştirilen Biyolojik Çeşitliliğe Dayalı Geleneksel Bilginin Kayıt Altına Alınması Projesi kapsamında saha çalışmaları devam ediyor. Proje kapsamında ilin özellikle yaşlı nüfusu yüksek köyleri etnobotanik, etnozooloji ve sosyoloji konularında tecrübeli uzmanlarca ziyaret edilerek geleneksel olarak kullanılan biyolojik zenginlikleri araştırılarak, yöredeki halkın kültürel kimliğinin bir parçası olarak nesiller boyunca aktarılan bitkisel, hayvansal, bakteriyel ve fungal kaynaklardan sağlanan beslenme, sağlık, endüstriyel ürünler ile tarım-hayvancılık faaliyetlerine yönelik geleneksel ürünler hakkında bilgiler derleniyor.

Ancak, Covid-19 tedbirleri kapsamında projenin devamında köy ziyaretlerine ara verilerek daha önce hakkında bilgi edinilen bitki ve hayvan türleri ve kalıntılarına ait örneklerin doğadan toplanması kapsamında arazi çalışmaları devam ediyor. Proje çalışmalardan elde edilen çıktılar bir veri tabanında toplanarak yeni bilimsel araştırmaların yapılması için bilim insanlarına kaynak olacak.
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!