Kırklareli Valisi Bilgin: Muhtarlarımız meraları daha etkin kullandıracaklar

Güncelleme Tarihi:

Kırklareli Valisi Bilgin: Muhtarlarımız meraları daha etkin kullandıracaklar
Oluşturulma Tarihi: Ekim 09, 2020 13:38

Kırklareli Valisi Bilgin: Muhtarlarımız meraları daha etkin kullandıracaklar

Haberin Devamı

 

Vahit İŞBAŞARAN/KIRKLARELİ, (DHA) - KIRKLARELİ Valisi Osman Bilgin, il genelinde meraların yüzde 90'ının kullanılmadığını belirterek,  "Acı ama gerçek meralarımızı kullanamıyoruz. Muhtarlarımız meraları daha etkin kullandıracaklar" dedi.

Kırklareli Valisi Osman Bilgin, köyden kentte göçün önlenmesi amacıyla sözleşmeli küçükbaş üretim modeli temelinde hazırlanan 'Köyümde yaşamak için 1 sürü nedenim var' projesi imza törenine katıldı. Bilgin, hayvancılık ve tarımsal faaliyetlerin çok önemli olduğuna vurgu yaparak, yeni tip koronavirüs  salgını sürecinde herkes tarımın ve hayvancılığın önemini anladığını ifade etti.

Gıda erişimi ve gıda güvenliğinin önemli olduğuna işaret eden Vali Bilgin, "Üretim ve tüketim dünyanın en önemli meselesidir. Değişen dünyada bu olguyu çok iyi okumalı ve bu yönde tedbirler almalıyız. Trakya hayvancılık bakımından çok önemli, özellikle küçükbaş hayvancılıkta ilimizde önemli bir konumda. Ancak hayvan sayılarımız yeterli düzeyde değil. Trakya olarak hayvancılıkta rol model olmalıyız" dedi.

İl genelindeki meraların yüzde 90'nın kullanılmadığına dikkat çeken Bilgin, "Acı ama gerçek meralarımızı kullanamıyoruz. Muhtarlarımız meraları daha etkin kullandıracaklar, 'Ben köyümüm merasını kullandırmıyorum' diye bir şey yok, ya kullanacağız, ya kullanacağız bu konu artık kapanmıştır. Bu meralar kimin köylünün, köylüde buralardan yararlanacak" dedi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!