Kırklareli’nde Mevlid Kandili’nde Cemaate Süt İkramı

Güncelleme Tarihi:

Kırklareli’nde Mevlid Kandili’nde Cemaate Süt İkramı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 23, 2015 13:50

KIRKLARELİ HIZIRBEY CAMMİİ'NDE MEVLİD KANDİLİ SONRASI VATANDAŞLARA SÜT DAĞITILDI.

Kırklareli Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Damızlık ve Sığır Yetiştiricileri Birliği tarafından mevlid Kandili dolayısıyla Hızırbey Camii önünde kurulan stantta cemaate süt dağıtıldı.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik tarafından verilen talimatla tüm Türkiye’de olduğu gibi Kırklareli’nde de Mevlid Kandili münasebetiyle süt dağıtıldı. Hızırbey Camii’nde düzenlenen Mevlid Kandili programı sonrasında süt dağıtımı yapan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Dr. Hakan Keçeci, süt içimini teşvik edebilmek amacıyla Türkiye genelinde bakanlık kararı ile süt dağıtımı yapıldığını söyledi. Hızırbey Camii’nde yatsı namazına müteakip vatandaşlara süt ikramında bulunduklarını dile getiren Dr. Keçeci, kandil gecesi düzenledikleri süt ikramına vatandaşların ilgi gösterdiğini ifade etti.
Öte yandan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Mevlit Kandili münasebetiyle 81 ilimizdeki 159 camide 290 bin 850 adet kutu süt dağıtımı gerçekleştirdik" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!