Hayal Evi, törenle hizmete açıldı

Güncelleme Tarihi:

Hayal Evi, törenle hizmete açıldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2018 18:23

Hayal Evi, törenle hizmete açıldı

Haberin Devamı

BABAESKİ(Kırklareli),(DHA)- KIRKLARELİ'nin Babaeski ilçesinden olan Üsküdar Amerikan Lisesi Sosyal Yardım Kulübü Başkanı Kaan Ertürk'ün öncülüğünde kurulan Hayal Evi, Muğla'nın Fethiye ilçesinde açıldı.

Üsküdar Amerikan Lisesi Sosyal Yardım Kulübü Başkanı Kaan Ertürk'ün liderliği ve Fethiye Galatasaraylı İş Adamları Derneği Başkanı Yunus Önder ve Fethiye Seydikemer Kabaağaç İlkokulu Müdürü Yelda Leblebici'nin ortak çalışması ile yürütülen projenin bina açılış törenine, Seydikemer Kaymakamı Haktan Gökçekuyu, Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya, Fethiye Galatasaraylı İş Adamları Derneği Başkanı Yunus Önder, Kabaağaç İlkokulu Müdürü Yelda Leblebici, sponsor firmaların ve kuruluşların temsilcileri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

Seydikemer Kabaağaç İlkokulu'na 50 metrekare ve doğal ahşap malzemeden inşa edilen 'Hayal Evi'nde bilgisayarlar, boya malzemeleri ve kitaplar yer alıyor.  Açılışı gerçekleştirilen ve  tüm öğrencilerin kullanımına açık olacak binada, öğrencilerin kendi yeteneklerini ve geleceği keşfederken, öğrenmeleri ve farklı ilgili alanlarını deneyimlemeleri desteklenecek. 'Hayal Evi' binasının duvarlarında da projenin liderliğini üstlenen Üsküdar Amerikan Lisesi Sosyal Yardım Kulübü Başkanı Kaan Ertürk tarafından çekilen; sörfçü, okul müdürü, astronot, tır şoförü, kalp cerrahı, beyin cerrahı, kepçeci, hakim ve asker olmak isteyen 80 öğrencinin hayali olan fotoğraflar yer alıyor.

'Hayal Evi' binasının, uzun soluklu bir projenin son bacağı olarak hayata geçmesinden büyük mutluluk duyduğunu dile getiren Üsküdar Amerikan Lisesi Sosyal Yardım Kulübü Başkanı Kaan Ertürk, "Hayal kurmanın, hem de sınırsızca hayal kurmanın bir çocuğun en doğal hakkı olduğuna inanarak her çocuğun yaratıcılığını ortaya çıkarmak ve özgürce düşünmesini sağlamak amacıyla onlara uygun bir ortam oluşturmanın son derece önemli olduğuna inanıyorum. İşte bu inançla Hayal Evi projesini hayata geçirmeye karar verdik. Projede Fethiye Galatasaraylı İş Adamları Derneği Başkanı Yunus Önder ve Fethiye Seydikemer Kabaağaç İlkokulu Müdürü Yelda Leblebici ve diğer öğretmenlerimizin büyük katkıları oldu. Temmuz ayında açılışını yaptığımız fotoğraf sergisi ve ardından inşa edilen bu bina, en başında hedeflediğimizin çok ötesinde projemizin gerçekleştiğinin de bir kanıtı" dedi.

Öğrencilerin geleceği keşfetmesini sağlayacak Hayal Evi'nin uzun yıllar çok sayıda öğrenciye hizmet etmesini temenni ettiğini de dile getiren Ertürk, "Tüm çocukların hayallerinin gerçekleşmesini canı gönülden diliyorum" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!