Gebe okulunda 36 anne adayı eğitim aldı

Güncelleme Tarihi:

Gebe okulunda 36 anne adayı eğitim aldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 31, 2019 13:36

Gebe okulunda 36 anne adayı eğitim aldı

Haberin Devamı

 

Metin KARAKUŞ/BABAESKİ(Kırklareli),(DHA) - KIRKLARELİ'nin Babaeski ilçesi Devlet Hastanesi'nde Nisan ayında hizmet vermeyebaşlayan gebe okulunda 36 anne adayına eğitim verildi.

Babaeski Devlet Hastanesi Kadın Doğum Polikliniği'nde Nisan ayında  hizmet vermeye başlayan gebe okulunda, 36 anne adayına, doğum öncesi, doğum, doğum sonrası ve yeni doğan bebek bakımı konularında eğitim verildi. Hastane Başhekimi  Hakan Azatçam, "Kadın doğum polikliniğimizde, anne adaylarına gebelikte beslenme, hamilelikte oluşan değişiklikler, anne karnındaki bebeğin gelişimi, gebeyi hastane ortamına ve doğuma hazırlama, doğumdan sonra bebeğin bakımı, emzirme ve teknikleri, yeni doğan bakımı, lohusalık süreci gibi konularda eğitim verilerek, bu süreçte yaşanabilecek sorunlarla baş etme yöntemleri öğretildi. Gebe okulumuz, 
hizmet vermeye devam etmektedir. Eğitimlerimiz ücretsizdir. Eğitim bitiminde danışmanlık hizmetlerimizin devamlılığı sağlanmaktadır. Gebe okulunda; normal doğuma özendirme, kaygı ve endişe oluşturacak negatif durumlardan gebeyi uzaklaştırma, bilinçli ve sağlıklı doğumla bebeğini karşılama gibi konularda, gebenin ve ailenin yanında olma faaliyetlerini, hedef edinmiş bulunmaktayız" dedi.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!