Yetiştirdiği muhabbet kuşlarına gözü gibi bakıyor

Güncelleme Tarihi:

Yetiştirdiği muhabbet kuşlarına gözü gibi bakıyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 06, 2020 13:32

Yetiştirdiği muhabbet kuşlarına gözü gibi bakıyor

Haberin Devamı

Yasin DALKILIÇ/KAYSERİ, (DHA)- KAYSERİ'de Gamze Yıldızhan (27), 6 yıldır Türkiye ve uluslararası yerlerde yapılan yarışmalara hazırladığı muhabbet kuşlarına gözü gibi bakıyor. Yıldızhan, "Çocuğum yok ama kuşlarımın hepsi çocuğum gibi. Yavru olanları elle besleme yapıyorum" dedi.
Kayseri'de yaşayan Gamze Yıldızhan, 6 yıl önce evinde beslediği iki muhabbet kuşunu artırarak, yarışmalara hazırlamaya karar verdi. Yıldızhan, bunun üzerine bir iş hanında dükkan tutarak 40 muhabbet kuşuna ulaştı. Erciyes Kanarya Sevenler ve Yetiştiricileri Derneği üyesi olan Yıldızhan, kuşlara gözü gibi bakıyor. Kuşlardan 'çocuklarım' diye bahseden Yıldızhan, "Muhabbet kuşu tutkum 6 yıl önce başladı. 2 takım kuşumu üretip yarışmalara hazırlamak istedim. Sayı artınca iş hanında dükkan tuttum. Derneğe üye oldum. Günlük kuşlarımın yanına gelip mamalarını ve bakımlarını yapıyorum. Kayseri'de ilk kadın muhabbet kuşu üreticisi olmak güzel. Birçok kişi yapamayacağımı düşünmüş olsa da bunu başardım. Çocuğum yok ama kuşlarımın hepsi çocuğum gibi.  Yavru olanları elle besleme yapıyorum. Parti time çalıştığım için iş öncesi ve sonrası kesinlikle kuşlarımı kontrol ediyorum" dedi.
Amacının yarışmada hakem ve en iyi muhabbet kuşu yetiştiricisi olmak olduğunu söyleyen Yıldızhan, "2020 yılı için 20 kuşumu yarışmaya hazırlıyorum. Kuşların ödül için dereceye girmesi önemli. Kısmetse hakemlik sınavına girerek düzenlenecek yarışmalarda hakem olmak istiyorum. Piyasada 50 TL'den 20 bin TL'ye kadar muhabbet kuşu var. Ancak ben satma taraftarı olanlardan değilim" diye konuştu.

 FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!