Vali Günaydın'dan denetim noktalarında inceleme

Güncelleme Tarihi:

Vali Günaydından denetim noktalarında inceleme
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 01, 2021 16:29

Vali Günaydın'dan denetim noktalarında inceleme

Haberin Devamı

Yasin DALKILIÇ/ KAYSERİ, (DHA) - KAYSERİ Valisi Şehmus Günaydın, kentte tam kapanma nedeniyle oluşturulan polis kontrol noktalarında inceleme yaptı.
Kayseri Valisi Şehmus Günaydın, kentte tam kapanma sürecinde oluşturulan denetim noktalarında incelemelerde buldu. Günaydın, "Yaptığımız denetimlerde amacımız vatandaşımıza ceza yazmak değil. Bizler kuralların tedbirlerin uygulanmasında hangi aşamadayız bunun için kontrol noktalarımızı tek tek denetliyoruz. Evinde kurallara uyan vatandaşların hakkını koruyoruz. Bu sorun hepimizin sorunudur. Sorunu birlikte çözeceğiz. Ortaya konulan tedbirlere uymamız bizlerin görevidir. Sağlık görevlilerimize yardımcı olmamız lazım. Ev ziyaretleri yapmayacağız. Biraz da sabır gösterilim ki bayramda daha güzel tablo ile karşılaşalım. Bazı vatandaşların muafiyet belgelerini amacında kullanmayanlar var. Vatandaşlarımız bu konuda duyarlı olsunlar. Zorlama ile muafiyet sahibi olma yoluna gitmeyelim. Arkadaşlarımız bunu tespit ederse idari ve adli cezası var. Gerçeğe uygun şekilde muafiyet belgesi yapalım ve güzergah dışına çıkmayalım" dedi.
Aşıya gerekli özenin gösterilmesi gerektiğinin altını çizen Vali Günaydın, "Sıramız geldiğimiz zaman mutlaka aşımızı olalım. Bu mücadele en önemli silahımız aşıdır. Aşı ve tedbiri yan yana  getirirsek bu işi başarırız. Aşı konusunda Kayseri olarak birinci doz uygulamasında 240 bin civarındayız. İkinci doz uygulamasında ise 140 bin civarındayız. Ramazan nedeniyle aşıda birazcık gerideyiz. Vatandaşlarımız iftardan sonra aşılarını yaptırsınlar. Birimlerimiz açık ve hizmet veriyor. 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımız bu hakları kullansınlar" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!