Vali Günaydın,''Engelsiz yaşam önceliğimiz''

Güncelleme Tarihi:

Vali Günaydın,Engelsiz yaşam önceliğimiz
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2018 17:21

Vali Günaydın,''Engelsiz yaşam önceliğimiz''

Haberin Devamı

KAYSERİ, (DHA) - KAYSERİ Valisi Şehmus Günaydın ,3 Aralık Dünya Engelliler günü nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada  " Engelli kardeşlerimizin sosyal, ekonomik ve kültür hayatına yapmış oldukları katkılar her türlü takdirin üstündedir" ifadelerine yer verdi

Birleşmiş Milletler tarafından dünyada Engelliler Günü olarak kabul edilen 3 Aralık tarihi, engelli vatandaşların hakları, yaşam standartlarının geliştirilmesi, yaşadıkları sorunların toplum tarafından anlaşılması ve çözüme kavuşturulması açısından önemli bir gün olduğunu vurgulayan Vali Günaydın  yazılı açıklamasında  şu ifadelere yer verdi:

" Engelli vatandaşlarımızın, karşılaştıkları sorunların çözümü konusunda merkezi yönetimin ve onun yereldeki temsilcileri yanında yerel yönetimlerin, sivil toplum kuruluşlarının, basın ve yayın organları ile toplumun her kesimindeki bireylerin destek vermesi önem arz etmektedir. Bir ülkenin engelli vatandaşlarına yönelik ortaya koyduğu eğitim, iş, barınma ve destek hizmetlerinin yaygınlığı ve kalitesi sosyal devlet olmak yolunda önemli bir göstergedir. Son yıllarda ülkemizde her alanda gördüğümüz gelişmeyi, engelli vatandaşlarımıza sağlanan haklar ve hayatı kolaylaştırıcı düzenlemelerde görüyoruz. İnsanlığın ortak sorunu olan ve bir gün her insanın başına gelme ihtimali olan engellilik hali ancak toplum tarafından bilinçli hareket edilerek engelsiz bir yaşam haline dönüştürülebilir. Engellilere yönelik hizmet anlayışı artarak sürdürülmeli, engelsiz bir yaşam için engellilere yardımcı olmak önceliğimiz olmalıdır. Engelli kardeşlerimizin sosyal, ekonomik ve kültür hayatına yapmış oldukları katkılar her türlü takdirin üstündedir. Bugün sporda, kültür alanında, bilim hayatında ve birçok alanda ortaya koydukları ulusal ve uluslararası başarılarla gurur duymaktayız."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!