Şehit Sezer Güneş adına kütüphane kuruldu

Güncelleme Tarihi:

Şehit Sezer Güneş adına kütüphane kuruldu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 24, 2017 11:46

Şehit Sezer Güneş adına kütüphane kuruldu

Haberin Devamı

Samed Aydın SUN/KAYSERİ, (DHA)- KAYSERİ’nin Pınarbaşı İlçesi’nde yer alan Gümüşgün Ortaokuluna, 6 Nisan 1996 tarihinde Diyarbakır’ın Lice ilçesinde iç güvenlik harekatında teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan piyade er Sezer Güneş anısına Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Hukuk Topluluğu Kulübü tarafından kütüphane kuruldu. Kütüphanenin açılışına şehit Güneş’in yeğeni ve ERÜ Hukuk Fakültesi mezunu Aslıhan Güneş’te katıldı.

ERÜ Hukuk Fakültesi öğrencileri tarafından kurulan Hukuk Topluluğu Kulübü, Pınarbaşı İlçesi Gümüşgün Mahallesi’nde yer alan Gümüşgün Ortaokulu’na "1 kitap, 1 hayat" projesi kapsamında 1400 kitaplık kütüphane kurdu. Hukuk Fakültesi öğrencileri tarafından kurulan kütüphaneye ERÜ Hukuk Topluluğu üyesi ve geçen yıl Hukuk Fakültesi’nden mezun olan Aslıhan Güneş’in amcası olan şehit piyade er Sezer Güneş’in ismi verildi.

Gümüşgün ortaokuluna kurulan kütüphanenin açılışına, Pınarbaşı Kaymakamı Semih Doğanoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü İlhan Pirci, Erciyes Üniversitesi Hukuk Fakültesi Araştırma Görevlileri Mustafa Uyanık ve Şener Şarşakoğlu, okul öğretmenleri, Gümüşgün Ortaokulu ve ERÜ Hukuk Fakültesi öğrencileri katıldı. Kaymakam Doğanoğlu, kütüphanenin açılış kurdelesini keserek, "Kütüphanenin kurulmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum, öğrencilerimize hayırlı olmasını diliyorum’’ dedi. Kaymakam Doğanoğlu daha sonra öğrencilerle sohbet ederek onlara kitap hediye etti. Şehit yeğeni Aslıhan Güneş, Hukuk Topluluğu kulübü üyelerine teşekkür ederek, ’’ İnce düşünceli, yiğit insanlar, bana bu gururu ve mutluluğu yaşattığınız için, bir şehit yeğeni olarak hepinize sonsuz teşekkür ediyorum’’ ifadelerine yer verdi.

ERÜ Hukuk Topluluğu Kulübü Başkanı Mete Kağan Korkut ise ’’Topluluğumuz öncülüğünde düzenlenen ''1 Kitap, 1 Hayat" projesinde ERÜ Hukuk Fakültesi öğrencileri olarak 1400 kitap topladık. Projemizde gönüllü olan, sesimizi fakültede daha geniş kitlelere duyuran kulüp üyelerimize, projemize destek veren öğrenci ve mezun arkadaşlarıma, desteklerini esirgemeyen fakülte yönetimimize teşekkür ediyorum’’ diye konuştu.

FOTOLU

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!