Öğrenci ve veliler, öğretmenlerin göreve başlamamasını protesto etti

Güncelleme Tarihi:

Öğrenci ve veliler, öğretmenlerin göreve başlamamasını protesto etti
Oluşturulma Tarihi: Şubat 03, 2022 18:11

Öğrenci ve veliler, öğretmenlerin göreve başlamamasını protesto etti

Haberin Devamı

Harun Reşit SERBEST/KAYSERİ,(DHA)-KAYSERİ'nin Pınarbaşı ilçesinde Şehit Sezer Güneş İlkokuluna atanan 4 öğretmenin, okulun kent merkezine uzak olduğu gerekçesiyle durumu mahkemeye taşıyarak göreve başlamadıkları iddiasıyla eylem yaptılar.
Pınarbaşı ilçesi Hürriyet Mahallesinde 280 öğrencisi bulunan Şehit Sezer Güneş İlkokuluna 2021-2022 eğitim-öğretim yılının başında 4 öğretmen atandı. 4 öğretmen iddiaya göre, ilçenin kent merkezine uzak olduğunu öne sürüp okula gelmeyerek, durumu mahkemeye taşıdı. Duruma tepki gösteren öğrenci ve veliler okul önünde eylem yaptı. Öğrenciler, 'öğretmen istiyoruz', 'öğretmenim lütfen okuluna gel' pankartı açtı. İlkokul 2'nci sınıf öğrencisi Mahmut Kılıç, öğretmenleri olmadığı için diğer sınıflardan geri kaldıklarını belirterek, öğretmen istediklerini dile getirdi.
Velilerden Betül Türker ise, "Kadrolu öğretmenlerin görevlerine başlamamasından dolayı bizlerin ve ülkemizin geleceği olan çocuklarımız yeteri kadar eğitim alamamaktadır. Ayrıca öğretmenlerin sürekli değişmesi öğretmen öğrenci bağının kurulamamasına, her giden öğretmenden sonra çocuklarımızın olumsuz etkilenmesine sebep olmaktadır. Her giden öğretmeni unutmaları ve yeni gelen öğretmene alışmaları çocuklarımızın eğitim hayatından çalmaktadır. Bizler de çocuklarımızın şehirde yaşayan insanların çocukları gibi kadrolu öğretmenler tarafından okutulmasını istiyoruz. Bilinmelidir ki, ilçelerde öğretmen olmaması göçe, göçün olması da tarımsal ve hayvansal üretimin düşmesine, gelecekte de çocuklarımızın gıda bulmak için zorlanmasına sebep olacaktır. Bu nedenle kadrolu öğretmen sorununun çözülmesi elzemdir. Kadrolu öğretmenlerin okulumuza gelmesini istiyoruz" diye konuştu.
'ÖĞRETMENLERİMİZ GÖREV YAPMAMAK İÇİN ATAMALARI MAHKEMEYE VERİYOR'
Öğrenci velisi Mustafa Ülker de şöyle konuştu:
"Valimiz ilçemize öğretmen atıyor ama resen atama neticesinde kadrosu ilçemizde görünen öğretmenlerimiz burada görev yapmamak için atamaları mahkemeye veriyor. Mahkemeyi kazanıyor ve görevine başlamıyor. Kadroları ilçemizde görüldüğü için de ilçemize eş durumundan veya atamayla öğretmen gelmiyor. Olan bizim çocuklarımıza oluyor. Mahkemelerin karar verirken çocuklarımızın eğitim haklarını ve bu olaydan dolayı yaşadıkları mağduriyeti de göz önüne almalarını istiyoruz. Atama takviminin de yeniden düzenlenmesi gerektiğini düşünüyoruz. İlçemizde görev yapan birçok memurun ilçemizdeki görevini gidiş geliş yaparak icra ettiğini belirtiyoruz. Toplumumuza örnek olması gereken çok kıymetli öğretmenlerimizin de atamayı mahkemeye vermeden önce kendilerini bizlerin yerine koymalarını ve bu konuya hassasiyet göstermelerini bekliyoruz. Öğretmenlerimizin üstlerine düşen görevleri yapmalarını bekliyoruz" ifadelerini kullandı.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!