NNYÜ vatandaşlara anne-bebek bakımına yönelik eğitim düzenledi

Güncelleme Tarihi:

NNYÜ vatandaşlara anne-bebek bakımına yönelik eğitim düzenledi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 2017 17:47

NNYÜ vatandaşlara anne-bebek bakımına yönelik eğitim düzenledi

Haberin Devamı

KAYSERİ,(DHA) - NUH Naci Yazgan Üniversitesi (NNYÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü ile Beslenme ve Diyetetik Bölümü tarafından Kocasinan Boztepe Mahallesi’nde yaşayan kadınlara anne - bebek bakımı ve çocuk beslenmesine yönelik eğitim programı düzenlendi.

NNYÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Zeliha Kaya Erten ile Beslenme ve Diyetetik Bölümü Öğretim Görevlisi Eda Başmısırlı rehberliğinde bölüm öğrencileri tarafından Kocasinan Belediyesi Boztepe Mahallesi Semt Konağında mahallede yaşayan kadınlara, yeni doğum yapmış annelerin bakımı, yeni doğan bebek bakımı, emzirmenin önemi ve 0-5 yaş çocuk beslenmesi anlatıldı. Eğitim programı sonunda mahallede yaşayan kadın ve çocuklara çeşitli ikramlarda bulunuldu. İsteyen anne ve çocukların hemoglobin değerlerine bakıldı. Ayrıca eğitime katılan annelere bireysel olarak da beslenme konusunda danışmanlık yapıldı. Yine annelerin diyabete ve hipertansiyona yönelik değerlendirmeleri yapılarak, kan şekeri ve kan basınçları düzeyleri ölçüldü. Değerlendirme sonucu risk taşıyan bireylere doktor kontrolü tavsiyesinde bulunuldu.

Beslenme ve Diyetetik Bölümü Bölümü Öğretim Görevlisi Eda Başmısırlı eğitimin içeriği ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Anne ve çocuk sağlığını etkileyen birçok faktör vardır. Bu faktörlerden birisi de anne ve çocuğun beslenme düzeyidir. Bebeklik döneminde kazanılan doğru beslenme alışkanlıkları, hem bebeğin büyüme-gelişmesine yardımcı olmakta hem de ileri yaşlarda ortaya çıkabilecek olan kronik hastalıklardan koruyabilmektedir. Yaşam boyu sürdürülecek olan bu doğru beslenme alışkanlığını kazandırmak ise ebeveynlerin görevidir. Annelere, çocuklarının nasıl beslenmesi gerektiği konusunda eğitim vererek yardımcı olmaya çalıştık” dedi.

FOTOLU

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!