Melikgazi şantiyeye döndü

Güncelleme Tarihi:

Melikgazi şantiyeye döndü
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 2016 16:25

Melikgazi şantiyeye döndü

Haberin Devamı

KAYSERİ, (DHA) - MELİKGAZİ Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, 2016 yılı içinde Fen İşleri Müdürlüğünce yapılan 134 ihalenin şu anda ilçenin 116 ayrı noktasında çalışmaların devam ettiğini, yol, asfalt ve yapım şefliklerince yapılan bu çalışmalar ile ilçenin adeta şantiye alanına döndüğünü bildirdi.

Anbar, Battalgazi, Karacaoğlu, Küçükali, Küçükmustafa ve Kâzımkarabekir Mahallelerinde Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında inşaatların devam ettiğini hatırlatan Başkan Memduh Büyükkılıç, sosyal ve spor tesisleri, okul inşaatı ile spor sahası yine yapım aşamasında olduğunu, okullara kapalı spor salonu, mahaller de dış cephe yenilenmesi gibi çalışmaların devam ettiğini belirtti. 2016 yılı bütçesi sadece alt yapı, yol açılması ve bina ve tesis yapımı için 190 milyon lira ödenek ayrıldığını ancak bunun yanında kamulaştırma, asfalt ve mıcır alımı gibi giderlerin olmadığını belirten Başkan Memduh Büyükkılıç, ''Melikgazi Belediyesi olarak planlı bir çalışma ile Fen İşleri Müdürlüğü ve ilgili şeflikler ile toplantı yapıyoruz. Bu toplantılarda durum değerlendirmesi, çalışmaların son durumu ve gelişimini takip ediyoruz. Şehrin merkez semtlerinde hangi hizmet var ise en köşedeki semtte de aynı hizmet ve yatırım vardır. Kentleşme politikamızda çok merkezli şehir planlıyoruz. Belediyenin birçok hizmetini semtlere ulaştırarak şehir merkezinde yükü azaltıyoruz. Meslek edindirme, nikâh işlemleri, denetim gibi hizmetler semtlere dağılmış durumdadır. Dolayısıyla bu tür kentleşme çalışmalarımız ‘Kayseri Modeli’ olarak bilinmektedir. Birçok uygulamada başarılı olan projelerimiz örnek alınıyor.'' 

Başkan Memduh Büyükkılıç, 2016 yılında 134 ihalenin yapıldığını ve 16 ihalenin ise önümüzdeki günlerde tamamlanacağını ve yılın ilk 8 ayında 150 ihalenin gerçekleştirilmiş olacağını sözlerine ekledi.

HER GEÇEN GÜN ARAÇ PARKI YENİLENİYOR

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, günden güne büyüyen ve gelişen Melikgazi ilçesinde daha etkin, verimli ve seri hizmet sunabilmek amacıyla araç parkını her geçen gün yeni alınan araçlarla genişlettiklerini bildirdi. Melikgazi ilçesinin her geçen gün büyüdüğünü ve semtler arasında mesafenin de artığını bundan dolayı araç parkına sürekli yeni araçlar satın alarak genişletip, hizmeti vatandaşlara bizzat bire bir sunduklarını ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç, Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü, Temizlik İşleri ile Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü için 3 ayrı araç satın alındığını kaydetti.







Yeni alınan araçlar ile bundan böyle bir gün içinde yol sulama, genel temizlik gibi çalışmaların daha etkin yapılacağını vurgulayan Büyükkılıç, ''Melikgazi ilçesinin yerleşim alanı büyümekte ve bu fiziki büyümeye paralel olarak nüfusu artmaktadır. İlçe sınırları içerisinde 81 mahallemiz bulunmaktadır. Geniş bir alanda daha etkin ve verimli bir hizmet için teknolojinin her türlü yeniliklerini ve araçlarını kullanıyoruz. Daha kısa sürede daha çok alanda altyapı çalışması yapılmış olacaktır. Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü için yol sulama aracı, yolların temizliği için süpürge aracı ile taziye çadırının otomatik kurulması için vinçli kurulum aracı satın alınmıştır. Böylece zamandan kazanç sağlanacak ve daha kısa sürede daha çok iş yapılacak'' dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!