Mehmet Akif Ersoy, ERÜ’de anıldı

Güncelleme Tarihi:

Mehmet Akif Ersoy, ERÜ’de anıldı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 2021 17:34

Mehmet Akif Ersoy, ERÜ’de anıldı

Haberin Devamı

KAYSERİ,(DHA)- İSTİKLAL Marşı şairi Mehmet Âkif Ersoy, Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Adalet Meslek Yüksekokulu tarafından düzenlenen programla anıldı. 
Güzel Sanatlar Fakültesi Konser Salonu’nda maske, mesafe ve temizlik kurallarına uyularak gerçekleştirilen etkinliğe, Rektör Prof. Dr. Mustafa Çalış, Fakülte Dekanları, Adalet Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğretim Görevlisi Onur Korkmaz, Genel Sekreter Yardımcısı Doç. Dr. Mehmet Kasım Özgen ile akademisyenler katıldı. Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Korkmaz, "Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy sadece İstiklal Marşımızın yazarı değil, aynı zamanda Türk milleti için vatan, millet, bağımsızlık ve özgürlük kavramlarının karşılığıdır. O yalnızca şair değil, aynı zamanda milli mücadeleyi on kıtaya ve 41 dizeye sığdırarak bu mücadeleyi en mükemmel bir şekilde dile getiren bir şahsiyettir" dedi.
Rektör Prof. Dr. Mustafa Çalış da etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek, "Nasıl bayrağımız bizim için bir namussa, İstiklal Marşımız da bizim için bir namustur. Asla onu yere düşürmeyiz ve ilelebet de var olmaya devam edecektir. Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy tarafından yazılan İstiklal Marşımız tüm Türk Milletinin onurudur. Allah bir daha bizlere İstiklal Marşı yazdırmasın" diye konuştu.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!