Malta’nın Ankara Büyükelçisinden KTO’ya ziyaret

Güncelleme Tarihi:

Malta’nın Ankara Büyükelçisinden KTO’ya ziyaret
Oluşturulma Tarihi: Nisan 09, 2021 13:01

Malta’nın Ankara Büyükelçisinden KTO’ya ziyaret

Haberin Devamı

KAYSERİ,(DHA)- MALTA'nın Ankara Büyükelçisi Theresa Cutajar, Kayseri Ticaret Odası (KTO) Başkanı Ömer Gülsoy’u makamında ziyaret etti.
Malta'nın Ankara Büyükelçisi Theresa Cutajar, KTO’ya nezaket ziyaretinde bulundu. Büyükelçi Cuatajar’ı KTO Başkanı Ömer Gülsoy ile yönetim kurulu üyeleri Şevket Uyar ile Mehmet Gülsoy karşıladı. Kayseri’nin 6 bin yıllık tarihi, 4 bin 500 yıllık ticari geçmişi ve yüzyıllık sanayi tecrübesi olan kadim bir şehir olduğunu belirten Başkan Gülsoy, “Odamızın tarihi 4 bin 500 yıl öncesine dayanır. Kültepe-Kaniş’de yapılan kazı çalışmalarında bulunan tabletlerde ilk yazılı senedi, ilk aile anayasasının ve kurumsal yapının yazıldığı aynı zamanda ‘bitkarim’ adı altında bir sivil toplum kuruluşunun olduğu, buraya üye olmayanların ticaret yapamadığı tabletlerden anlaşılmaktadır. İlk uluslararası fuar Yabanlu Pazarı adı altında Kayseri’de gerçekleştirilmiştir. Bugün ise 3 OSB’si, 4 üniversitesi ile Türkiye’nin tam ortasında olan şehrimiz, 2 milyar 572 milyon dolarlık ihracat hacmine ulaşmıştır” diye konuştu.
Malta'nın Ankara Büyükelçisi Theresa Cutajar ise, Türkiye ile 16’ncı yüzyıla dayanan bir dostluklarının olduğunu söyleyerek, “Osmanlının izleri hala Malta’da duruyor. Malta dil kurslarında çok aranan bir destinasyon. Türkiye’den de bir çok öğrenci dil kursu için Malta’ya geliyor. Öğrenci değişimleri ile güzel çalışmalarımız var. Malta’da 500’ün üzerinde Türk firması iş yapmaktadır. 2020 yılında Türkiye’den Malta’ya yatırım 2.2 milyar dolara ulaştı. En önemli yatırımlarımızı Türkiye ile gerçekleştirdik. Malta küçük bir ülke olabilir ama Türkiye’deki yatırımcılar için Avrupa ve Kuzey Afrika için açılan kapı olarak görülüyor. Türkiye’deki finans ve sigorta şirketleri Malta’ya teveccüh gösteriyor” ifadelerini kullandı.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!