KTO Başkanı Gülsoy: Kayseri'de ihracat yüzde 1,3 büyüdü

Güncelleme Tarihi:

KTO Başkanı Gülsoy: Kayseride ihracat yüzde 1,3 büyüdü
Oluşturulma Tarihi: Nisan 06, 2020 15:34

KTO Başkanı Gülsoy: Kayseri'de ihracat yüzde 1,3 büyüdü

Haberin Devamı

KAYSERİ, (DHA) - KAYSERİ Ticaret Odası (KTO) Yönetim Başkanı Ömer Gülsoy, Mart ayında ihracatın, Covid-19 salgınının etkisiyle ülke genelinde yüzde 4,1 küçüldüğünü, Kayseri'de ise 3 aylık ihracat rakamlarına göre yüzde 1,3 büyüdüğü açıkladı.
KTO Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy, 3 aylık ihracat rakamları hakkında değerlendirme yaptı. Gülsoy, Kayseri'nin 2020 yılı 3 aylık ihracat rakamları incelendiğinde yüzde 1,3 büyüdüğünü, ülke genelinde ise yüzde 4,2 küçüldüğü ifade etti. Mart 2020 ihracat verilerini değerlendiren Başkan Gülsoy, "Kayseri dış ticaretine göre ise 2020 yılı Mart döneminde 2019 yılı Mart ayında da olduğu gibi 1'inci ihracat pazarımız Irak’tır. Almanya, İsrail, ABD, Fas, Gürcistan, Bulgaristan ve Cezayir gibi ülkelerde de ihracat miktarları artmıştır" dedi.
Sektörler bazında Kayseri ihracat oranlarını da değerlendiren KTO Başkanı Ömer Gülsoy, "2019-2020 dönemi kıyaslandığında mobilya, kâğıt ve orman ürünleri, kimyevi maddeler ve mamulleri, savunma ve havacılık sanayii, yaş meyve ve sebze, elektrik elektronik ve demir ve demir dışı metaller, otomotiv endüstrisi ve halı ihracatında artış gözlenirken, madencilik ürünleri, çelik, deri ve deri mamulleri, makine ve aksamları ve hububat, bakliyat, ihracatı ise azalmıştır" diye konuştu.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!