KTO Başkanı Gülsoy: Erken seçim çağrılarına anlam veremiyoruz

Güncelleme Tarihi:

KTO Başkanı Gülsoy: Erken seçim çağrılarına anlam veremiyoruz
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2021 18:18

KTO Başkanı Gülsoy: Erken seçim çağrılarına anlam veremiyoruz

Haberin Devamı

Yasin DALKILIÇ/KAYSERİ, (DHA)- KAYSERİ Ticaret Odası (KTO) mart ayı meclis toplantısında konuşan Başkan Ömer Gülsoy, erken seçim söylentileriyle ilgili olarak, “Salgının neden olduğu sıkıntılar ve terörle mücadele orta yerde dura dura ‘erken seçim’ çağrılarına anlam veremiyoruz” dedi.
KTO mart ayı meclis toplantısına, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, KTO Başkanı Ömer Gülsoy, AK Parti İl Başkanı Şaban Çopuroğlu ve meclis üyeleri katıldı. Toplantıda konuşan KTO Başkanı Ömer Gülsoy, "Ekonomi reform paketinin Türkiye’ye yeni bir ivme ve vizyon kazandıracağına inanıyoruz. Ekonomi reformlarının iş dünyası için önemli olduğunu görüyoruz. Reform paketi, Türkiye’nin rekabetçiliği ve ekonomik dinamizmi açısından büyük önem taşıyor” diye konuştu.
Yeni anayasa ve erken seçim söylentileriyle ilgili de görüşlerini açıklayan Gülsoy, "Yeni anayasa hakkında, anayasalar tüm dünyada en yüksek oranda uzlaşmanın ve katılımın sağlandığı temel hukuk metinleridir. Açık söyleyeyim, bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin de, yönetim sistemi konusunda farklı düşünce dolayısıyla yeni ve sivil bir anayasa yapabileceğine ihtimal vermiyorum. Bugün olmasa da Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında seçilecek gazi meclisimiz inşallah böyle bir anayasa yapar. Bizim kırmızı çizgimiz olan anayasanın ilk 4 maddesi aynı kalmak şartıyla sıkça dile getirdiğim bir konuyu daha yeniden aktarmak istiyorum. Salgının neden olduğu sıkıntılar ve terörle mücadele orta yerde dura dura ‘erken seçim’ çağrılarına anlam veremiyoruz. Ülkemizde seçimler artık süresinde yapılmalı.  Milletimizin refahını artırmaya ve ülkemizin altyapısını ikmal etmeye odaklanmalıyız. Tüm enerjimizi ekonomiye vermeliyiz” ifadelerini kullandı.
Meclis toplantısına konuk olarak katılan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, belediyenin yaptığı ve yapacağı yatırımlar hakkında bilgi verdi.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!