Kocasinan'dan çölyak hastalarına glütensiz gıda desteği

Güncelleme Tarihi:

Kocasinandan çölyak hastalarına glütensiz gıda desteği
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2020 13:39

Kocasinan'dan çölyak hastalarına glütensiz gıda desteği

Haberin Devamı

KAYSERİ, (DHA) - KOCASİNAN Belediyesi, gıda alerjisi olarak bilinen çölyak hassasiyeti bulunan vatandaşlara düzenli olarak glütensiz ürün paketi dağıtıyor.
Kocasinan Belediyesi Çölyak hastalarına glütensiz ürün paketi veriyor. Yapılan hizmetlerin çölyaklı aileleri mutlu ettiğini belirten Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, "Çölyaklı aileler için hazırlamış olduğumuz gıda paketlerinin karşılığının, dua olarak ulaşması bizler için çok değerlidir. Bilindiği üzere 2017 yılında meclis toplantımızda aldığımız karar doğrultusunda, 3 yıldır glütensiz ürün paketi ile çölyaklı ailelere destek oluyoruz. Yapmış olduğumuz bu destekler, her geçen gün artarak devam ediyor. Çölyak, bir gıda alerjisidir. Glüten duyarlılığı sebebiyle çölyak hassasiyeti bulunan vatandaşlarımız, glütensiz gıdalarla beslenmek zorundadır. Bu hassasiyeti bulunanların yaşamları boyunca belirli bir diyet yapması, yani glütensiz gıdaları tüketmesi gerekmektedir. Bizler de Kocasinan Belediyesi olarak alerjik hassasiyeti bulunan hemşerilerimize destek oluyor ve özel olarak hazırlamış olduğumuz glütensiz ürün paketlerini çölyaklı ailelere düzenli olarak ulaştırıyoruz" dedi.
Kocasinan Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü'nün hazırladığı glütensiz ürün paketlerinin içerisinde makarna, un, bisküvi, çikolata, kek, ekmek karışımı ve hamur işi gibi glüten içermeyen yiyecekler bulunuyor.

FOTOĞRAFLI

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!