Kocasinan Belediyesinden öğrencilere 'sıfır atık' eğitimi

Güncelleme Tarihi:

Kocasinan Belediyesinden öğrencilere sıfır atık eğitimi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2020 16:31

Kocasinan Belediyesinden öğrencilere 'sıfır atık' eğitimi

Haberin Devamı

KAYSERİ, (DHA) - KOCASİNAN Belediyesi, geri dönüşüm ve sıfır atık konusunda öğrencileri bilinçlendirme amacıyla eğitim seminerleri düzenliyor.
Kocasinan Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından organize edilen eğitim seminerlerinin ilki Ziyagökalp Mahallesi’nde bulunan Zübeyde Hanım İlkokulu’nda gerçekleştirildi. Çevre Mühendisi Ahmet Usta tarafından geri dönüşümün önemi konusunda verilen eğitimi öğrenciler ilgiyle izledi. Ambalaj atıklarının toplanarak ekonomiye tekrar kazandırılması yönünde konuları slayt eşliğinde öğrencilere anlatan Usta, daha sağlıklı ve daha yaşanabilir bir çevre için uyulması gerekenler konusunda faydalı bilgiler verdi.
Çevre dostu belediyecilik anlayışıyla projeler ve hizmetler ortaya koyduklarını belirten Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, "Çevre bilincini çocuklara küçük yaşta vermeyi amaçlıyoruz. Geri dönüştürülebilir; cam, plastik, metal ve kağıt gibi değerli atıkların ekonomiye nasıl geri kazandırıldığını gelecek nesillere anlatmak, onlara sağlıklı ve yaşanabilir bir çevre bırakmak amacıyla bilgilendirme çalışmaları yapıyoruz. Gelecek nesillere daha temiz bir çevre, daha iyi imkan ve mekanlar bırakmak, belediyeler olarak bizim en önemli görevlerimizden biridir. Doğal kaynakların sınırsız olmadığı, israf edildiği takdirde bir gün tükeneceği göz önünde bulundurulduğunda geri dönüşümün öneminin çok daha net biçimde anlaşılacağını anlatıyoruz” şeklinde konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!