Kedi Bacağı tanıtım günleri yapıldı

Güncelleme Tarihi:

Kedi Bacağı tanıtım günleri yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 2017 14:24

Kedi Bacağı tanıtım günleri yapıldı

Haberin Devamı

KAYSERİ,(DHA) -  KOCASİNAN Belediyesi tarafından Erkilet Mahallesi’nde her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen ‘Erkilet Kedi Bacağı Tanıtım Günleri’ gerçekleştirildi.

Kedi bacağı tanıtım günlerine  Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kocasinan Kaymakamı Mustafa Kılıç, Melikgazi Kaymakamı Erkaya Yırık, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Programda konuşan Vali Süleyman Kamçı, Kayseri’nin kendine özgü kültürel değerlerinin doğal güzelliklerinin, tarihten gelen soyut ve somut miraslarının tanıtılması ve yaşatılması adına anlamlı olduğunu belirtti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ise gelecek nesillere iletilmesi açısından düzenlenen festivalin çok önemli olduğuna vurgu yaparak, “Kayseri’nin eşi benzeri olmayan yöresel değerleri var. Kocasinan ilçemizde Cırgalan biberi, Yamula’nın patlıcanı, Gömeç’in fasulyesi ve Erkilet’in kedi bacağı gibi bunların hepsi bizim değerlerimizdir. Bunların her birinde bin bir zahmet ve emek var. İnşallah bu ürünleri endüstriyel halde değerlendiririz” diye konuştu.

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar belediye olarak bu geleneği yaşatmayı ve gelecek nesillere aktarmayı amaçladıklarını vurguladı. Başkan Çolakbayrakdar, “Üzüm ve cevizden bin bir zahmetle, el emeği ile yapılan doğal ve şifa kaynağı kedi bacağı adı ile bilinen yöresel ürünümüzün unutulmaması ve bizden sonraki kuşaklara da kültürel bir miras olarak aktarılması için çalışıyoruz. Şüphesiz Kayseri,  mantısı, pastırma ve sucuğu eşsiz tatları herkes tarafından bilinen, işin başında anılması gereken lezzetlerimiz. Meşakkatli bir yapım süreci  isteyen kedi bacağının aynı şekilde mantı ve pastırmamız gibi Kayseri ile özdeşleşmiş olarak bilinir olmasını arzu ederiz. Diğer yandan yapmış olduğumuz bu organizasyonlar ile gerek Erkiletli hemşerilerimiz gerekse Kayserimizin diğer yerlerinden gelen hemşerilerimiz ile bir araya gelerek, birlik beraberlik içerisinde dostluklarımızı pekiştirerek, ortak değerlerimizi artırarak bir ve beraber olduğumuz zaman ne kadar daha güçlü olabileceğimizi göstermekteyiz” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından protokol ile birlikte kazanın başına geçen Başkan Çolakbayrakdar, kazan içerisinde pişirme aşamasından başlayarak kedi bacağı yapımını anlattı. Başkan Çolakbayrakdar, davetlilere ve vatandaşlara kedi bacağı ikram etti.

Etkinlikte Kocasinan Çocuk Kulübü tarafından düzenlenen sokak oyunları etkinliği renkli görüntülere sahne oldu. Gecenin sonunda Türk Halk Müziğinin ünlü isimlerinden Kürşat ve Erciyes Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi akademisyenleri tarafından konser verildi.

FOTOLU

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!