Kayseri'de, 'Vefa Sosyal Destek Grubu' oluşturulacak

Güncelleme Tarihi:

Kayseride, Vefa Sosyal Destek Grubu oluşturulacak
Oluşturulma Tarihi: Mart 22, 2020 14:33

Kayseri'de, 'Vefa Sosyal Destek Grubu' oluşturulacak

Haberin Devamı

KAYSERİ, (DHA)- KAYSERİ'de, koronavirüs tedbirleri kapsamında 65 yaş ve üzeri vatandaşların sokağa çıkmasının sınırlandırılmasıyla ilgili yapılan toplantıda, 'Vefa Sosyal Destek Grubu' oluşturulması kararlaştırıldı.
Kayseri Valisi Şehmus Günaydın başkanlığında, 112 Acil Hizmetleri Müdürlüğü toplantı salonunda yapılan toplantıya, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, İl Jandarma Komutanı Albay Nadir Çelik ile ilgili kurum ve kuruluşların yöneticileri katıldı.Toplantı sonrası yapılan yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
"İhtiyaç olması halinde özellikle tek başına yaşayan ve ihtiyaçlarını karşılayacak yakını bulunmayan 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımızın mağdur olmaması; temel ihtiyaçlarını karşılamak için ilimizde valinin, tüm ilçelerimizde ise kaymakamlarımızın başkanlığında 65 yaş üstü 'Vefa Sosyal Destek Grubu' oluşturulacaktır. İlde vali, ilçelerde kaymakamlar tarafından 65 yaş ve üzeri ile kronik rahatsızlıkları olan vatandaşlarımızın sağlık başta olmak üzere tüm temel ihtiyaçlarının karşılanması için gerekli tedbirler alınacaktır. İkametlerinden ayrılmalarına kısıtlama/yasaklama getirilen vatandaşlarımız 112, 155, 156 numaraları üzerinden ihtiyaçlarını bildirebileceklerdir. Bu çağrıların cevaplandırılması ve gerekli hizmetlerin üretilmesi için ihtiyaç duyulacak sayıda başta kolluk birimleri olmak üzere yeteri kadar kamu görevlisi, ekip ve araç görevlendirilecektir."
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!