Kayseri Kalesi ve Müzesi 'en prestijli 40 proje' arasında yer aldı  

Güncelleme Tarihi:

Kayseri Kalesi ve Müzesi en prestijli 40 proje arasında yer aldı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 29, 2020 18:17

Kayseri Kalesi ve Müzesi 'en prestijli 40 proje' arasında yer aldı  

Haberin Devamı

KAYSERİ, (DHA) - KAYSERİ Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Arkitera Mimarlık Merkezi tarafından her yıl seçilen ve Türkiye Mimarlık Yıllığı’nda yer almaya hak kazanan 'en prestijli 40 proje' arasında restorasyonu Büyükşehir Belediyesi tarafından tamamlanan Kayseri Kalesi ve Müzesi’nin de yer aldığını açıkladı.
Arkitera Mimarlık Merkezi, her yıl seçilen Türkiye Mimarlık Yıllığı’nda yer almaya hak kazanan 40 prestijli proje arasında Kayseri Kalesi ve Müzesi'ne de yer verdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Türkiye genelinde koruma kurullarınca onaylanan projelerin Arkitera Mimarlık Merkezi tarafından her yıl değerlendirildiğini belirtti. Mimarlık alanında Türkiye’nin en saygın kurumu olarak kabul edilen ve mimarlar tarafından sonuçları merakla beklenen 2019 yılı değerlendirmesinin tamamlandığını kaydeden Başkan Büyükkılıç, Kayseri Kalesi ve Müzesi’nin de Türkiye genelinde seçilen 'En prestijli 40 proje' arasında yer aldığını ve Türkiye Mimarlık Yıllığı’nda yer almaya hak kazandığını ifade etti.
Başkan Büyükkılıç, restorasyonu Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nce tamamlanan Kayseri Kalesi’nin ve içerisinde yer alan müzenin alanında saygın ve otorite kabul edilen kişiler tarafından seçilmesinin önemine işaret ederek, "Bu mutluluk ve onur şehrimize aittir. En başından beri Kayseri Kalesi’ne yakışır bir restorasyon olabilmesi için gayret gösterildi. Sadece bugünü değil yarınları da düşünerek, yavrularımıza sonsuza kadar miras bırakabileceğimiz kalite ve ayrıntı ile çalışmalar gerçekleştirildi. Tüm ayrıntılar en ince detayına kadar ele alındı ve ortaya alanında uzman kişilerce takdir edilen bir çalışma çıktı" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!