Kapadokya, 14 Şubat Sevgililer Günü'ne hazır

Güncelleme Tarihi:

Kapadokya, 14 Şubat Sevgililer Gününe hazır
Oluşturulma Tarihi: Şubat 12, 2021 15:03

Kapadokya, 14 Şubat Sevgililer Günü'ne hazır

Haberin Devamı

Ahmet KORKMAZER/NEVŞEHİR, (DHA)- TÜRKİYE'nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya'da konaklama tesisleri, 14 Şubat Sevgililer Günü için hazırlıklarını tamamladı.  
Koronavirüs tedbirleri kapsamında uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasında kutlanacak olan 14 Şubat Sevgililer Günü nedeniyle turistik konaklama tesis işletmeleri, çiftlere çeşitli sürprizler hazırladı. Peribacaları, tüf kayalara oyulu mağara otelleri, yeraltı şehir yerleşimleri ile doğal ve tarihi zenginlikleriyle kültür turizminde öne çıkan Kapadokya bölgesindeki turistik işletmeler, ziyaretçilerine alternatif tatil imkanları sunuyor.
Turizm Otel Yöneticileri Derneği Nevşehir İl Temsilcisi Nazif Demir, "Büyükşehirlerin ve pandemi sürecinin stresinden uzaklaşmak isteyen çiftlerin 14 Şubat Sevgililer Günü nedeniyle Kapadokya bölgesinde özellikle iç ve dış pazarlarda yoğun bir talep oluşturduğunu görmekteyiz. Bölgenin, pandeminin streslerinden uzaklaştıran bir bölge olması nedeniyle taleplerin yoğunlaştığını görmekteyiz. Bu yoğunlaşmada gelen misafirlerin butik otellerin özel kaya odalarında, özel organizasyonlar için düzenleme taleplerinin karşılanmasının önemli rol oynadığına inanıyoruz. Balon turları Kapadokya’ya görsel olarak değer artırıcı bir aktivite olarak devam ettiği için de, bu yönde taleplerin artmasında önem kazandığı da bir gerçek. Öyle inanıyorum ki güzel bir doluluk ile 14 Şubat Sevgililer gününde insanlar, bu pandemi döneminde iyi bir hafta sonunu da geçireni düşünüyorum" diye konuştu.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!