İlçelerdeki gençlik merkezi sayısı 15'e ulaştı

Güncelleme Tarihi:

İlçelerdeki gençlik merkezi sayısı 15e ulaştı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 17, 2018 10:42

İlçelerdeki gençlik merkezi sayısı 15'e ulaştı

Haberin Devamı

KAYSERİ, (DHA) - KAYSERİ Büyükşehir Belediyesi’nin ilçelerdeki kadın ve gençlik merkezi sayısı 15’e ulaştı. 

Büyükşehir Belediyesi’nin ilçelerin en prestijli binaları olarak yaptığı Hacılar, Bünyan, Yahyalı, Yeşilhisar, Develi, Tomarza, Sarız, Özvatan, Felahiye, Sarıoğlan, Sarıoğlan-Palas ve Akkışla Kadın ve Gençlik Merkezi 2016 yılından itibaren hizmete açıldı. Bu merkezlere bu yıl Pınarbaşı ve İncesu Kadın Gençlik Merkezi ile toplu açılış töreniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hizmete açtığı Yemliha Sosyal Yaşam Merkezi de eklendi.  

Büyükşehir Belediyesi, ilçelere kazandırılan ve sayısı 15’e ulaşan tesislerde, 57 farklı branşta kurslar veriyor. İlçelerdeki kurslar 1358 kişinin kaydıyla yeni döneme başladı. Ayrıca, 550 kişi de havuz ve fitness salonundan faydalanıyor.

Kadın ve Gençlik Merkezlerinde yeni dönemde üniversite hazırlık, liselere hazırlık, Türkçe, Matematik, Dijital Ders, Kuran-ı Kerim, Değerler Eğitimi, İngilizce, Akıl Oyunları, Yüzme, Bilgisayar Kullanımı, Kreş, Bağlama, Ritim, Robotik Kodlama, 4-6 Yaş Kuran Kursu, Hazır Giyim, Arıcılık, Kuaförlük gibi kurslar veriliyor. 2016 yılından bu yana ilçelerdeki tesislerden faydalananların sayısı 28 bin 236 kişiye ulaştı. 

FOTOLU

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!