Hırvatistan Büyükelçisi'nden Başkan Büyükkılıç’a ziyaret

Güncelleme Tarihi:

Hırvatistan Büyükelçisinden Başkan Büyükkılıç’a ziyaret
Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 2021 14:31

Hırvatistan Büyükelçisi'nden Başkan Büyükkılıç’a ziyaret

Haberin Devamı

KAYSERİ,(DHA)- HIRVATİSTAN’ın Ankara Büyükelçisi Hrvoje Cvitanovic, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’ı ziyaret etti.  
Hırvatistan’ın Ankara Büyükelçisi Hrvoje Cvitanovic’i makamında ağırlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, “Biz sizleri seviyoruz, sizler de burayı sevdiniz. İnşallah daha iyi ilişkiler içerisinde Kayseri’mizi sizlerin vasıtasıyla dostlarımızın ziyaretine vesile olacağına inanıyoruz. Daha önce de paylaştığımız gibi Kayseri yaklaşık 6 bin yıllık geçmişi, değişik medeniyetlere ev sahipliği yapmış olan, ticaretin, endüstrinin ve İpek Yolu’nun üzerindeki merkezidir. Erciyes Dağı ile birlikte Kapadokya’yı yan yana, beraberinde değerlendirdiğimizde potansiyelimize bir etki ile bu bölge gerçekten izlenilmeye, yaşanılmaya, öğrenilmeye değer bir bölgedir. Doğal güzellikleriyle, tarihi, kültürel, sosyal özellikleriyle turizm potansiyeli itibariyle turizm açısından önem arz etmektedir” diye konuştu.
Hırvatistan Ankara Büyükelçisi Hrvoje Cvitanovic ise, Kayseri’ye üçüncü kez geldiğini belirterek, “Bugün bana sizinle görüşme fırsatı verdiğiniz için teşekkür ediyorum. Belirtmek isterim ki sizin bölgeniz ve sizin şehriniz ile kendi ülkemizdeki bölgemiz arasında yeni bir iş birliği başlatmayı isteriz. Bu üçüncü sefer Kayseri’de oluşum ve Kayseri’yi çok sevdim. İşbirliğini güçlendirmenin temelleri olarak küçük projelerden başlamak istiyoruz. Bunun arayışı içerisindeyiz. Bu konuda daha fazla iş birliği yapabileceğimize inanıyorum” dedi.
FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!