HAK İş Genel Başkanı Mahmut Arslan: Kayıt dışı ile mücadele edilmeli

Güncelleme Tarihi:

HAK İş Genel Başkanı Mahmut Arslan: Kayıt dışı ile mücadele edilmeli
Oluşturulma Tarihi: Şubat 13, 2020 16:22

HAK İş Genel Başkanı Mahmut Arslan: Kayıt dışı ile mücadele edilmeli

Haberin Devamı

Olcay DÜZGÜN-Samed Aydın SUN/KAYSERİ, (DHA)- HAK İŞ Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, son yıllarda kayıt dışı istihdamın arttığını belirterek, "Kayıt dışı istihdam ile ülkemiz ciddi bir sorunla karşı karşıyadır. Örgütlenme önünde de ciddi bir engel. Kayıt dışı konusunda her türlü adımı desteklemeye devam edeceğiz" dedi.
HAK İş Konfederasyonu Kayseri temsilciği tarafından 'Temsilciler meclis toplantısı' düzenlendi. Toplantıya HAK İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan ve genel başkan yardımcıları ile İl Başkanı Serhat Çelik ve çok sayıda sendika üyesi katıldı.  Kayseri'yi  sendikacılık okulu olarak nitelendiren ve 2020 yılının zor bir yıl olduğunu ifade eden Mahmut Arslan, "Özellikle 2020'nin başından itibaren ülkemizin yaşadığı travmalar ve zorluklar var. Önce İdlip'te askerlerimize katil Esadın saldırısı sonucu şehit ve gazilerimiz var. Elazığ depremi ile Van'da da çığ felaketi de ciddi travmalar yaşamamıza sebep oldu. Bütün bu sorunlar hepimizin yüreğini yaktı. Keşke tüm bunlar yaşanmasa ama bütün bunlar yaşanıyor. Bütün bu yaşanan olumsuklarla beraber  ülkemiz ekonomik anlamda da bir sınavdan geçiyoruz" dedi.
'İŞSİZLİK İLK DEFA BU SEVİYEYE ÇIKTI'
Kayıt dışı istihdamın ülke ekonomisine verdiği zararları da ile getiren Mahmut Arslan, "Makro dengelenme bizim açımızdaki temel sorunlar olarak görülen ve uzun yıllardır ilk defa bu kadar yüksek bir seviyeye ulaşan işsizliktir. Türkiye'nin sürdürülebilir bir durum değildir. İşsizliği çözdüğümüz zaman önemli bir sorunu çözmüş olacağız. Kayıt dışındaki artışı önlememiz lazım. Göreceli bir düzelme olsa da hala işsizlik stoklarımız çok yüksek. 2023 işsizlik hedefi yüzde 5'tir. Bunu başardığımız zaman çok iyi bir seviyeye geleceğiz. Kayıt dışı ile sosyal güvenlik sistemimiz geriye gitmesi, adaletsiz bir gelir dağılımı ve iş kazalarının daha da artması anlamına geliyor. Örgütlenme önünde de ciddi bir engel. Kayıt dışı konusunda her türlü adımı desteklemeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!