ERÜ’ye Yapay Zeka Araştırma Merkezi açılacak

Güncelleme Tarihi:

ERÜ’ye Yapay Zeka Araştırma Merkezi açılacak
Oluşturulma Tarihi: Şubat 17, 2020 13:15

ERÜ’ye Yapay Zeka Araştırma Merkezi açılacak

Haberin Devamı

KAYSERİ, (DHA) - ERCİYES Üniversitesi (ERÜ) Tıp Fakültesi Bilim İnsanı Yetiştirme Grubu (BİYEG) tarafından düzenlenen 'Bilimsel Araştırmada Hipotezden Yayına' konulu kursta konuşan ERÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış, gerekli başvuruların yapıldığını ve en kısa sürede Yapay Zeka Araştırma Merkezi’nin üniversitelerinde açılacağını söyledi.
Tıp Fakültesi Merkezi Derslikler Dönem 3 Amfisinde düzenlenen etkinliğe, Rektör Prof. Dr. Mustafa Çalış, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Sıtkı İlkay, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hızır Yakup Akyıldız ile akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Programda konuşan Rektör Prof. Dr. Mustafa Çalış, Erciyes Üniversitesi’nin üniversiteler arasında en fazla proje yapan öğrenci sayısına sahip olduğunu söyledi. Üniversite düzenlenen toplantıları önemsediklerini belirten Rektör Çalış, “Düzenlenen bu toplantılarda sizlerin yanında olmak istiyorum. Bu toplantılar tam benim hedeflerimdeki toplantılardır. Bildiğiniz gibi Erciyes Üniversitesi, araştırma üniversitesi. Ama bu araştırma üniversitesi olmamızda öğretim üyelerimiz kadar, öğrencilerimizin de çok büyük katkıları var. Ar-Ge çalışması yapacak, yapay zeka çalışması yapacak veya birçok alanda yeni teknoloji üretecek, yeni patentler alacak, yeni yayınlar yapacak bu gruplar içerisinde özellikle öğrencilerin olması ayrıca beni mutlu etmektedir" şeklinde konuştu.
YÖK’e gerekli başvuruların yapıldığını ve en kısa sürede üniversitelerine Yapay Zeka Araştırma Merkezi’nin açılacağını belirten Rektör Çalış, " İnşallah yakın zamanda Yapay Zeka Araştırma Merkezi üniversitemiz bünyesinde kurulacak. Prof. Dr. Derviş Karaboğa hocamız araştırma merkezimizin yönergesini hazırlıyor. Tabi ki yapay zeka araştırma merkezinin yönergesi hazırlandıktan sonra YÖK’e sunulacak. Çok kısa zamanda yapay zeka araştırma merkezimiz kurulmuş olacak” ifadelerini kullandı.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!