Erciyes Teknopark, Avrupa Çıraklık Birliği’ne üye olan ilk Türk şirketi oldu

Güncelleme Tarihi:

Erciyes Teknopark, Avrupa Çıraklık Birliği’ne üye olan ilk Türk şirketi oldu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 07, 2017 12:35

Erciyes Teknopark, Avrupa Çıraklık Birliği’ne üye olan ilk Türk şirketi oldu

Haberin Devamı

KAYSERİ, (DHA)- MALTA'da 30-31 Mayıs tarihlerinde düzenlenen 'Avrupa Çıraklık Birliği Yüksek Düzeyli Toplantısı'nda Erciyes Teknopark A.Ş.’nin üyeliğe kabulü ilan edildi. Avrupa Çıraklık Birliği’ne katılım sözleşmesi Erciyes Teknopark A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Hidayet Kiraz tarafından imzalandı.
Erciyes Teknopark’ın Avrupa Çıraklık Birliği’ne üye olmasıyla ilgili açıklama yapan Erciyes Teknopark A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Hidayet Kiraz, Türkiye'de ara eleman ihtiyacı ve nitelikli iş gücünün öneminin her geçen gün hızla arttığını belirterek, "Ar-Ge ve inovasyon projelerinin her birisi için nitelikli iş gücü ihtiyacı bulunmaktadır. Nitelikli iş gücü için iyi bir eğitimin yanında uygulama tecrübesi de gerekmektedir. Bu noktada ise iş yeri temelli çıraklık eğitiminin önemi ortaya çıkmaktadır" dedi. Kiraz, şöyle konuştu:
"Birçok Avrupa ülkesinde, çıraklık konusu ülkemizden farklı olarak lise dengi yaş gruplarından itibaren başlayarak, ileri yaşlarda da şirket içerisindeki eğitime dayanan modellerle uygulanmaktadır. 2013 yılında kurulan, içlerinde Türkiye’nin de bulunduğu 35 Avrupa ülkesinin üye olduğu Avrupa Çıraklık Birliği, Avrupa genelinde çıraklık eğitiminin yaygınlaşması ve iyi uygulama örneklerinin üyeler arasında paylaşılmasını amaçlamaktadır. Birliğe üye olarak bulunan 208 şirket arasında Airbus, Siemens, Tesco, Bosch, Cisco, Nestle, BASF, BMW, Lufthansa Technic, Enel, Safran, Axa, General Electric gibi alanında dünyada önde gelen şirketler bulunmaktadır."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!