Ekmek Üreticileri Federasyonu: Ramazan'da, alternatif pideler üretmeliyiz

Güncelleme Tarihi:

Ekmek Üreticileri Federasyonu: Ramazanda, alternatif pideler üretmeliyiz
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2016 16:59

Ekmek Üreticileri Federasyonu: Ramazan'da, alternatif pideler üretmeliyiz

Haberin Devamı

KAYSERİ, (DHA) - TÜRKİYE Ekmek Üreticileri Federasyonu Başkan Yardımcısı Selim Açık, Ramazan ayında toplumun sağlıklı beslenmesi için meslektaşlarını uyardı. Açık, ''Ramazan ayında meslektaşlarımız, halkın klişeleşmiş beyaz undan yapılan pide talebine alternatif kepekli, çavdarlı, tam buğdaylı ve tam tahıllı pideler yaparak vatandaşın isteklerini çeşitlendirmelidir'' dedi.
Federasyon Başkan Yardımcısı Açık, ekmek fırınlarının sahipleri ile ustalarının ufuklarını açarak vatandaşa alternatifli pide çeşitleri sunması gerektiğini belirtti. Selim Açık, ''İnsanlar, Ramazan'da hem oruç tuttuklarını hem de kilo aldıklarını belirtiyorlar. Ramazan ayında yüksek kalorili zengin sofralar ve ziyafetlerde sağlıksız beslenme, kilo alımında başlıca nedendir. Ramazan davetlerindeki sofraların aşırı çeşitliliği ve her birinden az da olsa yenmesi kilo alımına neden oluyor. Oysa oruç tutulmayan normal bir akşam yemeği sofrasında alınan kalori, iftar sofrasında alınan kalorilerin yarısından bile az olarak bilinmektedir. Beyaz ekmekten ziyade leziz yemeklerle lif oranı yüksek tahıllı pideler vatandaşa sunulmalıdır. Diyetisyenler ve hekimler, sahurda tok tutucu doğal kepekli, tahıllı ve lif oranı yüksek ekmekleri öneriyor. Uzmanların, beyaz undan yapılmış ekmek ve ekmek çeşitlerinden kaçınılmalıdır uyarılarına fırıncı meslektaşlarımız da uymalı. Ekmek üreticileri, müşterilerinin talebi doğrultusunda üretim yapmaktadırlar. Halbuki yaklaşan Ramazan ayında meslektaşlarımız da halkın bu klişeleşmiş beyaz undan yapılan pide talebine alternatif kepekli, çavdarlı, tam buğdaylı ve tam tahıllı pideler yaparak vatandaşın ihtiyaç isteklerini çeşitlendirmelidir'' ifadelerini kullandı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!