Çölyakla Yaşam Derneğine Melikgazi'den bina tahsisi

Güncelleme Tarihi:

Çölyakla Yaşam Derneğine Melikgaziden bina tahsisi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2018 17:34

Çölyakla Yaşam Derneğine Melikgazi'den bina tahsisi

Haberin Devamı

KAYSERİ, (DHA) - MELİKGAZİ Belediyesi tarafından Çölyakla Yaşam Derneğine tahsis edilen dernek binasının açılışı düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

Melikgazi Belediyesince Güllük Mahallesi Leblebiciler Sokakta yer alan Çölyakla Yaşam Derneği hizmet binasının açılışına programına, Melikgazi Belediye Memduh Büyükkılıç, AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Elmalı, Çölyakla Yaşam Derneği  üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Sivil toplum kurum ve kuruluşları ile her zaman dayanışma ve işbirliği içinde olduklarını bunun sonucunun da şehre hizmet olarak yansıdığını belirten Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, ''İnsanın yaşam kalitesini düzenleyen, daha sağlıklı yaşamak adına atılması gereken çalışmanın mutluluğu içindeyiz. Yaşam kalitesi insanın sağlığını, çalışmasını, duruşunu hayatta ki her anını düzenliyor. İlklerin belediyesi Melikgazi olarak yine bir çalışmayı referans olarak gerçekleştiriyoruz.  Belediye Meclis Kararı ile Kayseri Çölyakla Yaşam Derneği’ne bu hizmet binası tahsis ettik. Bu bizim halk ve birey sağlığına gösterdiğimiz önemin bir ifadesidir”

Kayseri Çölyakla Yaşam Derneği Başkanı Zahide Kaya ise, “Çölyak önemli bir sağlık sorunu. Toplumda yaklaşık yüzde 1,5 insanda görülüyor. Ancak yeterince tanınırlığı yok. Bu nedenle bu tarz derneksel faaliyetlerin ve toplantıların sık sık yapılması lazım ki insanlar Çölyak hastalığını bilsinler. Sadece Melikgazi ilçemizde 150 hastamız mevcuttur. 2017 yılında kurulan bu derneğimizle Kayseri ilinde mevcut yaklaşık 2 bin çölyak hastasına yardımcı olacağız. Bu nedenle yer tahsis ettiği için, en büyük desteği verdiği için Memduh Büyükkılıç’a teşekkür ediyoruz” dedi.

 FOTOLU

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!