Büyükşehir İle ’Manaya Yolculuk’ Başladı

Güncelleme Tarihi:

Büyükşehir İle ’Manaya Yolculuk’ Başladı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2015 11:25

KAYSERİ

Büyükşehir Belediyesi kültür sanat etkinlikleri çerçevesinde her ay gerçekleştirilecek olan Manaya Yolculuk adlı programın startı verildi. Her ay düzenli olarak gerçekleştirilecek olan ve ilahi konseri, Mevlevi ayini, sohbet, sema gösterisi gibi bölümlerin yer aldığı Manaya Yolculuk programı TRT Avaz tarafından da naklen yayınlanıyor.
Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan ve Kadir Has Kültür Sanat Merkezi’nde yapılan Manaya Yolculuk, kandili uyandırma merasimi ile başladı. Kandili, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik yaktı. Başkan Çelik, programa annesi Sevim Çelik ve eşi İkbal Çelik ile birlikte katıldı. Manaya Yolculuk programını Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, Ak Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden ve çok sayıda izleyici takip etti.
Kayserili İlahi Sanatçısı Necip Karakaya’nın sunumuyla gerçekleştirilen ve TRT Avaz tarafından naklen yayınlanan Manaya Yolculuk’ta öncelikle Kuran-ı Kerim okundu ve Manaya Yolculuk’un ne zaman ve nasıl başladığı anlatıldı.
Necip Karakaya’nın ilahileri ile devam eden programa TV Programcısı Fatih Çıtlak da sohbetleriyle katıldı. Kişinin kendisini bilmesi ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Fatih Çıtlak "Manen yolculuğa başladığımı hissettiğim çağlarda, ilk ziyaret ettiğim iller Konya ve Kayseri olmuştur. Seyyid Burhaneddin Hazretleri başta olmak üzere manevi şahsiyetlerle irtibatı sağlamamız gerekir. Bütün güzellikler her yerde bulunabilir ama Seyyid Burhaneddin muazzam bir şahsiyettir. Kayserililer sahip çıkmalıdır" dedi.
Programa Ünlü Sanatçı Yusuf Güney de katıldı. Kayseri’yi çok sevdiğini belirten Yusuf Güney, "Kayseri, hiç yabancılık hissetmediğim yerlerden birisidir" diye konuştu. Yusuf Güney programda birbirinden güzel ilahiler de seslendi.
Program Fatih Çıtlak yönetimindeki muhteşem sema gösterisi ise devam etti. Birbirinden renkli bölümlerin yer aldığı Manaya Yolculuk programı sonrasında Kayseri Milletvekili Taner Yıldız ile Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik programın konuklarına çiçek verdi.
Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, geceye katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirirken, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik manaya yolculuğun her ay devam edeceğini söyledi. Çelik, "Biz kentimizi imar ediyoruz ama bir taraftan da gönülleri de imar etmemiz gerekiyor. Gönülleri imar etmek için de manaya yolculuğa çıktık. İlkini yaptığımız program inşallah her ay devam edecek" dedi.
Gecenin sonunda tüm izleyicilere Manaya Yolculuk’ta anlatılanlarla ilgili özet bilgi içeren broşür dağıtılarak lokum ikram edildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!