Başkan Büyükkılıç İsrail'i kınadı

Güncelleme Tarihi:

Başkan Büyükkılıç İsraili kınadı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2018 09:39

Başkan Büyükkılıç İsrail'i kınadı

Haberin Devamı

KAYSERİ,(DHA) - MELİKGAZİ Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç,  ABD’nin büyükelçiliğini Tel Aviv’den Kudüs’e taşıması kararını protesto eden Filistinlilerin İsrail askerlerince katledilmesi kınama mesajı yayımlandı.

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, yayınladığı kınama mesajında "Vicdan, insan hakları ve hukukun üstünlüğü yok sayılarak gerçekleştirilen katliamı nefretle kınıyor, bu olayı gerçekleştiren faillerini ve işbirlikçilerini de lanetliyoruz. Masum Filistin halkının haklarının İsrail tarafından ihlal edilmesi, en temel özgürlüklerinden mahrum bırakılması ve son olarak bu katliamı gerçekleştirmesi, kabul edilir bir durum değildir. Kadim şehir Kudüs, 3 semavi din için kıymetli bir yerdir. Kudüs’te işlenen bu insanlık suçunu, masum halka kurşun sıkan İsrail’in Filistin halkının yalnız olmadığını bilmelidir. Bu mübarek günde şehit olanlara Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum" dedi.

Türkiye'nin Cumhurbaşkanı öncülüğünde mazlumun yanında hakkın, adaletin ve vicdanın savunucusu olmaya devam edeceğini ifade eden Büyükkılıç, Birlik ve beraberlik içinde namusumuz, ilk kıblemiz, kırmızı çizgimiz olan Kudüs’e sahip çıkılacağını ve korunacağını sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!