Taşköprü’de en iyi sarımsak, en iyi buzağı ve en iyi kuzu yetiştiricileri belirlendi

Güncelleme Tarihi:

Taşköprü’de en iyi sarımsak, en iyi buzağı ve en iyi kuzu yetiştiricileri belirlendi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 18, 2018 12:52

Taşköprü’de en iyi sarımsak, en iyi buzağı ve en iyi kuzu yetiştiricileri belirlendi

Haberin Devamı

Hüseyin DOĞAN/TAŞKÖPRÜ (Kastamonu), (DHA) – KASTAMONU Taşköprü Belediyesi’nin 16-19 Ağustos tarihlerinde 32.’sini düzenlediği Uluslararası Taşköprü Kültür ve Sarımsak Festivali etkinlikleri kapsamında ‘En İyi Sarımsak Üreticisini Seçme’, ‘En İyi Buzağı Yetiştiricisini Seçme’ ve ‘En İyi Kuzu Yetiştiricisini Seçme’ yarışmaları düzenlendi.
Taşköprü’de Cuma Pazarı alanında gerçekleşen programda En İyi Sarımsak Üreticisi Yarışması’na 92 üretici, En İyi Buzağı Yetiştiricisi Yarışması'na 20 ve En İyi Kuzu Yetiştiricisi Yarışması’na ise 15 kuzu yetiştiricisi katıldı.
Yarışmaya Taşköprü Kaymakamı Ahmet Nuri Demir, Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, daire amirleri, üreticiler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Programda konuşan Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, amaçlarının üreticileri ve yetiştiricileri Uluslararası Taşköprü Kültür ve Sarımsak Festivalinin esas sahipleri olarak festivale katmak istediklerini belirterek, “Bizlerde bu konuda üreticilerimizi ve yetiştiricilerimizi teşvik etmek için bu yarışmaları düzenliyoruz” dedi.
Birbirinden iri ve güzel sarımsakların yer aldığı yarışmada 74 numaralı sarımsağı ile Donalar köyünden Bayram Tozan birinci, 56 numaralı sarımsağı ile Alatarla Köyünden Mehmet Gökmen ikinci, Karnı Açık köyünden de Ramazan Akça 70 numaralı sarımsağıyla üçüncü oldu.
2018 yılının en iyi sarımsak üreticisi seçilen Donalar köyünden Bayram Tozan, 1 yıllık emeğinin sonucu olarak yetiştirdiği sarımsakların birinci seçilmesinden dolayı mutluluk duyduğunu belirtti. Tozan, Taşköprü Sarımsağının her türlü derde deva olduğunu da kaydetti.
Veteriner ve Ziraat Mühendislerinin jüri üyeliğini yaptığı En iyi Buzağı Üreticisini Seçme Yarışmasında ise 8 numarayla yarışmaya katılan Sedat Poyraz birinci seçilirken, 7 numarayla yarışan Namık Yıldız ikinci ve 19 numarayla yarışan Mehmet Semerci ise üçüncü oldu.
En İyi Kuzu Yarışmasında da 14 numarayla yarışan Tuğba Şatır birinci seçilirken, 2 numarayla yarışan Saime Gümüş ikinci ve 12 numarayla yarışan Ahmet Güney üçüncü seçildi.
Her 3 yarışmada da dereceye girenlere çeşitli ödüller verildi.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!